Wednesday, September 20, 2017

Medan,Indonesia (Part 1)


aku tak taw la perangai sape aku ikut ni...mengupdate benda dah lama jadi...actually aku tak kemas lagi gambar2 masa pegi medan tu...banyak sangat..so aku decide untuk tolak tepi dan buat keje lain sampai la gambar tu dah umur 5 bulan...choii sangat...

nak start dari mana pun aku tak tau...so aku tunjuk gambar je la eh..senang nak carik modal menulis..


sebelum pergi luar negara ni..paham2 je la benda ape kena prepare..passport kena buat..hal ptptn kena settle...kalau tak ko cuma mampu melambai kat ibu dgn adik ko je la jawabnya kalau ptptn ko tak settlekan...memang penat la..tau je la nak deal dgn pejabat kerajaan macam mana...kesabaran kena tinggi ya amat..ada datang tak bawak proper document kena balik..datang balik hari lain...kena settle cepat takut nanti ada je benda halang...banyak betul cabaran & dugaan sebenarnya bile nak pergi obersi ni...lagi2 first timer macam aku ni..jangan la dicomparekan dengan orang lain yang pergi obersi macam pergi johor-melaka...


benda wajib tunjuk...luggage isi barang2..aku guna luggage besar...

ini lah rupa beg tu..memang besar sgt..ingatkan boleh share dengan ibu/adik..tapi bile pikir takut overweight terus pakai sendiri
uangnya udah ditukar ya pak


pinky pink
memandangkan ini trip berkumpulan so kena la ikut ape trip cakap...pukul 7 pagi dah kena kumpul kat sri putri sebelum pergi KLIA2..kononnya bas nak datang pukul 7.30..pukul 8 la baru sampai...JANJI MELAYU

Sampai KLIA2 around pukul almost 1 p.m so agak kelam kabut la nak check in beg..settlekan tiket..tak sempat betul aku nak pusing2 KLIA2 ni...sempat masuk Family Mart je la beli air..ada pro and con jugak sebenarnya bile pergi travel bertrip...






lepas 5 bulan..aku dah mula rindu nak tengok view ni balik..ye la aku bukannya macam orang tu tiap2 tahun pergi travel...ada rezeki travel la kan

lagi2 view ni..mahal dan susah nak dapat...



#selfiedulu



lepas landing terus pergi makan..aku pun tak tau la ape nama makanan2 tu sebab dah lapar sangat punya pasal...yang pasti ada rasa tomyam..asam pedas..ikan 3 rasa...

tourist guide tu bagitau perjalanan dari AIRPORT KUALA NAMU sampai ke BANDAR MEDAN amek masa 3 jam...so aku memang takde tangkap gambar ape2 la sebab masa kepala aku sakit dan shawl yang aku pakai buat hal...not a good start ha...


selain tampar pipi sendiri..tangkap gambar juga adalah cara untuk aku sedar yang aku dah sampai Medan...



LEPAS DINNER DAN BELI SIMCARD..TERUS PERGI CHECK IN KAT GRAND KANAYA HOTEL....





aku share bilik dengan adik...btw perlu diingatkan yang aku pergi medan bergrup..so bile dah tetapkan satu bilik 2 orang je kena la ikut..ibu pulak share bilik dengan lagi sorang makcik ni...

Wednesday, August 23, 2017

My Shopping List : June 2017

Aku memang macam ni...benda dah lama baru nak citer...teruk betul..tak la..sebenanrnya ada banyak halangan untuk aku tak update blog ni.halangan utama adalah kemalasan la..yang lain tu kesibukan..ke takde mood an dan segala macam ke...an yang ada..


so sile lupekan ape yang aku merepek..and now let's go back to the topic


padahal sebenarnya story sama je..nak citer barang ape aku beli..barang2 bulan ni hanyalah barang basic semata..cos I don't get a job actually


beli buat bekalan masa depan..last2 sampai ke sudah tak pakai

guna 2 3 kali pastu rosak terus...kabel murah memang macam tu

tak sampai seminggu aku dah beli kabel baru

buku dengan aku memang tak boleh dipisahkan..best citer dye..

aku beli ni untuk kucing aku main...sebab diorang takde mainan

buat halau lipas...tapi efektif ke tak aku pun tak tau

bazir je beli..sebab bile sikat rambut aku lagi keras dari sikat ni

senang bawak bile travel

masih struggle nak menghabiskan buku ni..ada sedih ada kelakar..geram pun ada...




Friday, June 16, 2017

My Shopping List : May 2017

tak banyak yang dibeli...ok tu je


takkan HE je yang boleh beli...aku pun nak jugak.. from HE


long hair must have + loose pants must have...




for hygiene purpose...

Thursday, June 15, 2017

My Shopping List : April 2017

fasa berjimat-cermat sudah bermula selepas fasa travel dan shopping berakhir...so items sekadar penuhi ape yang kurang..


want to collect this baby lips..tak cukup satu ni...from HE...
all of sudden charger laptop pecah dan mula tunjuk2 tanda berbahaya



sampai sekarang belum habis baca buku ni...

My Shopping List : March 2017


this time punya shopping is more to last preparation before I'm go to travel...completekan ape2 yang kurang dan penuhkan luggage dengan ape2 yang patut...



carik kat diy je beg macam ni..macam2 saiz ada..tapi yang takde warna pink je..sob sob...



ada 2 items aku belum pakai lagi..


telekung yg sangat comels and very pink...


love this denim jacket...sangat2 selesa...



tambah my 'naelofar' collection


orang yg ada kucing memang perlu ada benda ni all time...



dan juga orang yg mempunyai penyakit resdung..cos sometimes boleh jadi selesema...


tambah lagi koleksi 'naelofar'

I like tote bag more than handbag...


'naelofar' lagi dan lagi...





My Shopping List : February 2017

Got some budget from HE cos he wants me to do some shopping because in March I travel outside Malaysia...first time ni merasa naik flight...peluang yang aku takkan lupe sampai bile2...tapi shopping kat JPO (Johor Premium Outlet) ni pun peluang pertama jugak...thank you dear...so these are stuffs I managed to grab...



My favourite scent from VS..aku memang suke bau manis2...kalau bau tajam2 memang tak boleh..hidung resdung ku tak boleh terima
..


I thought this size of bag is enough untuk letak sume benda..tapi sangkaan ku meleset sama sekali..muat tu memang muat tapi mampat sangat...aku pulak dah la jenis suke main campak je masuk..ish2...


bile dah beli ni ingatkan boleh la push diri nak joging tiap2 pagi..last2 kelaut..since beli sampai dah nak raya ni aku cuma pakai ni sekali je..itupun tak sampai setengah hari....and HE for sure membebel kat aku



mula2 beli sport shoes...tapi bile masuk Ruby ni beli pulak sneakers...murah + lawa punya pasal..but serious memang cantik sangat..rambang mata nengoknya bile masuk kedai ruby ni...



beli bulan februari..tapi sampai bulan jun ni aku belum pakai lagi..except that tiny sanitizer tu..itupun sikit je...


A must buy...sebab seluar jean yang aku beli lama dulu dah mula tunjuk tanda2 nak jadi suar jean rockers dah..so baik aku beli yang lain...


one book rm10..bukan big bad wolf..sekadar longgokan buku kat Jusco Taman U


HE cakap tempat aku nak pegi memang tempat sejuk cos tanah tinggi..so sweatshirt memang diperlukan sesangat..it's true..sejuk giler..kalah cameron highlands..



Must item for long hair...

Beli sebulan sebelum travel..but ruin after travel...belt yg ada structure macam ni memang cepat jadi arwah aku rasa...



Yes..it's me


bertukar ganti kabel fon aku..sebab beli rm10..mana taknya..


gambar sesenget sama dengan pewangi ni jugak..nyesal beli...


Bakal ibu mertua..sile la tengok ape bakal menantumu ini buat..tengok buku je..buat tak tau bile..

*I want to shop more and more...(ketamakan di situ)