Friday, June 16, 2017

My Shopping List : May 2017

tak banyak yang dibeli...ok tu je


takkan HE je yang boleh beli...aku pun nak jugak.. from HE


long hair must have + loose pants must have...




for hygiene purpose...

Thursday, June 15, 2017

My Shopping List : April 2017

fasa berjimat-cermat sudah bermula selepas fasa travel dan shopping berakhir...so items sekadar penuhi ape yang kurang..


want to collect this baby lips..tak cukup satu ni...from HE...
all of sudden charger laptop pecah dan mula tunjuk2 tanda berbahaya



sampai sekarang belum habis baca buku ni...

My Shopping List : March 2017


this time punya shopping is more to last preparation before I'm go to travel...completekan ape2 yang kurang dan penuhkan luggage dengan ape2 yang patut...



carik kat diy je beg macam ni..macam2 saiz ada..tapi yang takde warna pink je..sob sob...



ada 2 items aku belum pakai lagi..


telekung yg sangat comels and very pink...


love this denim jacket...sangat2 selesa...



tambah my 'naelofar' collection


orang yg ada kucing memang perlu ada benda ni all time...



dan juga orang yg mempunyai penyakit resdung..cos sometimes boleh jadi selesema...


tambah lagi koleksi 'naelofar'

I like tote bag more than handbag...


'naelofar' lagi dan lagi...





My Shopping List : February 2017

Got some budget from HE cos he wants me to do some shopping because in March I travel outside Malaysia...first time ni merasa naik flight...peluang yang aku takkan lupe sampai bile2...tapi shopping kat JPO (Johor Premium Outlet) ni pun peluang pertama jugak...thank you dear...so these are stuffs I managed to grab...



My favourite scent from VS..aku memang suke bau manis2...kalau bau tajam2 memang tak boleh..hidung resdung ku tak boleh terima
..


I thought this size of bag is enough untuk letak sume benda..tapi sangkaan ku meleset sama sekali..muat tu memang muat tapi mampat sangat...aku pulak dah la jenis suke main campak je masuk..ish2...


bile dah beli ni ingatkan boleh la push diri nak joging tiap2 pagi..last2 kelaut..since beli sampai dah nak raya ni aku cuma pakai ni sekali je..itupun tak sampai setengah hari....and HE for sure membebel kat aku



mula2 beli sport shoes...tapi bile masuk Ruby ni beli pulak sneakers...murah + lawa punya pasal..but serious memang cantik sangat..rambang mata nengoknya bile masuk kedai ruby ni...



beli bulan februari..tapi sampai bulan jun ni aku belum pakai lagi..except that tiny sanitizer tu..itupun sikit je...


A must buy...sebab seluar jean yang aku beli lama dulu dah mula tunjuk tanda2 nak jadi suar jean rockers dah..so baik aku beli yang lain...


one book rm10..bukan big bad wolf..sekadar longgokan buku kat Jusco Taman U


HE cakap tempat aku nak pegi memang tempat sejuk cos tanah tinggi..so sweatshirt memang diperlukan sesangat..it's true..sejuk giler..kalah cameron highlands..



Must item for long hair...

Beli sebulan sebelum travel..but ruin after travel...belt yg ada structure macam ni memang cepat jadi arwah aku rasa...



Yes..it's me


bertukar ganti kabel fon aku..sebab beli rm10..mana taknya..


gambar sesenget sama dengan pewangi ni jugak..nyesal beli...


Bakal ibu mertua..sile la tengok ape bakal menantumu ini buat..tengok buku je..buat tak tau bile..

*I want to shop more and more...(ketamakan di situ)

Sunday, February 5, 2017

Perak 2016 (part 1)

Entri kali ni hanya untuk memberitahu perbezaan kalau kau pergi holiday waktu cuti sekolah + public holiday dengan waktu biasa je...dari segi waktu perjalanan dan jugak tahap stress...

Pertama kali aku ke Perak waktu tu bulan oktober..adik ada konvokesyen kat Ipoh...kitorang 1 family rancang dengan sebaik mungkin takut bajet burst...sebab sumber kewangan waktu ni betul2 terhad...tapi nasib baik la ape yang dirancang berjalan lancar..Alhamdulillah...

Aku book hotel dekat booking.com sebulan sebelum kitorang datang Ipoh. Tapi belum ape2 dah ada isu..boleh pulak pihak hotel salah tengok alamat booking..tengah2 malam call aku sebab salah tarikh...sabor je la dyan oi...esoknya bile call balik tanya la kenapa call tengah2 malam...rupanya salah tengok tarikh booking...haishh..booking awal salah..kalau tak booking awal lagi salah..


Inilah hotelnya...nak carik hotel ni sikit punya pusing..google map punya pasal...
Kegeraman sebab kacau aku tengah malam hilang bile dapat bilik hotel dengan harga murah even 2 bilik dan hotel yang boleh tahan selesa....aku stay dengan adik aku 1 bilik..ibu dengan ayah 1 bilik...sekarang memang kena bilik asing..u know untuk keselesaan kitorang sendiri kan..kalau dah kahwin lain citer ma.

Jarak masa perjalanan dari JB ke Ipoh lebih kurang 7 jam macam tu..so memang 7 jam la..btw..tu la papan tanda Ipoh yang budak2 panjat sampai jadi viral...


dah jumpa hotel...freshen up..keluar balik carik tempat amek jubah dengan tempat konvo adik pulak...jarak dari hotel ke tempat adik dalam 40 minit..tapi jalan2 kat Ipoh ni boleh tahan pening gak la..ada one way ada pulak elok je straight tetiba ada simpang belok pulak...aku memang tak berani drive...so hanya ayah je yang drive..


esoknya lepas settle amek jubah adik..kitorang pergi Gunung Lang...nak photoshoot kekdahnya..layankan je la...lagipun ramai cakap tempat tu cantik..so nak tengok la cantik ke idok..


Sebenarnya ada taman kat kawasan bukit sana...tapi kena by boat...waktu kitorang sampai tempat jual tiket tengah rehat..so memang idok la nak ke sana..maybe next time...



Kat sini banyak betul keli Afrika..tapi ayah cakap keli Afrika ni tak sedap walaupun saiz badan memasing macam Aslan..baling je roti mulut sebesar penumbuk diorang bukak...seriau tengok..selain keli ada jugak ikan patin dengan tuntung...kalau tak tau tuntung tu apa korang pegi tanya pakcik google...
esoknya adik konvo...sempat jugak aku jumpa bff aku merangkap ex roommate masa study dulu...rindu giler bak hang kat dia..kalau datang Ipoh memang amek kesempatan la..bile lagi nak jumpa kan...





masa google2 tempat makan sedap ada nampak nama restoran nasi vanggey yang top kat Ipoh..restoran tu pulak dekat dengan hotel..so kalau tak singgah memang rugi la...


lepas konvo adik settle kat Ipoh..kitorang terus balik KL...dah alang2 kan..tapi trip kat KL aku malas nak citer..takde benda best sangat..it's just aku dapat lepas rindu akat bff aku lagi sorang pulak...


sile baca caption ape yang kitorang buat...


ok nanti bersambung part 2 pulak...

Sunday, January 15, 2017

Kurangkan Habit Kuat Tido


                     Aku suke tido, lagi2 dengan keadaan jobless macam ni, lagi la banyak tido, aku ni kire perempuan yang banyak spend kat rumah dari hang out with friends, (more precise my hang out friend is not here, she's in KL)..so that's why la kan...So, adakah aku boleh dikira antara ciri wanita yang dikatakan setia sebab duduk rumah sahaja..hmmm....sori, out of topic jap...

                  Dah la tido lama, pastu bile dah bangun aku akan buat kopi 3 in 1, so ape maknanya tu...tido + kopi = burung hantu..itu lah dia...so dari waktu tido biasa pukul 11/12 bertukar pukul 2/3 pagi...extra 2 jam tau...bile bangun pagi muka cam tempe sebab ngantuk tak habis lagi..so mula la terlelap balik..dah jadinya pukul 9/10 baru aku bangun...bucket list untuk jadi morning person dah terus out of list...hmm...

                  Sebenarnye tido siang tu tak salah, lagi2 lepas ko bersilat kemas rumah sidai baju so tenghari tu you must be exhausted and nak rehat...bile bangun mesti la sebelum masuk zohor..tu cara betulnya..tapi habit tido aku dah bawak sampai lebih2...sampai masuk waktu asar terlajaknya adoii ter ber...so, kena la pikir cara supaya habit aku ni tak melarat sampai ke tua...(ko memang dah tua la)





HOW TO DISTRACT YOURSELF BIAR TAK TIDO (brought to you buy DYAN)


1) Tengok movie, tapi rasanya movie yang out of schedule, it means besides running man, one piece, movie omputig & english drama series

2) Baca buku, this is the best way...buku yang melambak kat tepi katil tak tau la bile nak habis baca..tapi stok buku makin lama makin bertambah..haishh...padahal read books ada dalam my bucket list cemane nak capai kalau progress slow..seminggu nak capai 5 helai pun susah...wake up dyan wake up...gerak sekarang...okk...

My Shopping List : January 2017

this month of January is the only month I'm waiting for..sebab involve dalam asb,,,so bulan 1 la bulan paling sesuai untuk keluarkan dividen..so do I...wuhuu...u know..since I moved out from kuarters...financial problem is like a common problem to me...always think about the budget..and have to think twice if I wanna buy something not so necessary...

so boleh la dikatakan bulan 1 adalah bulan membalas dendam..ok I lie..not this month but last month when SuamikuTuanFarmasi balik dari Dubai and take me to shop....heee...so I'm just buy what I wanna buy...kbye...roti bhai..mumbai...ci__________..yg tu jangan sebut..




dah alang2 watson buat sale kat supplement blackmore..so grab je la...atas nasihat SuamikuTuanFarmasi, multivitamin is a suitable supplement dari beli byk2 jenis vitamin berasingan




ini dinamakan pembasmian toilet tahap gaban...bukan takat kena bersih..wangi sekali tau...




the cheap short pants dgn mask muka 4 keping rm10



 untuk praktis pakai liquid eyeliner...practice makes perfect..





setelah internet sebelumnya telah diterminate successfully, amek plan internet baru..lebih puas hati..sampai aku rasa nape la aku tak amek plan ni dulu...hmmm



I don't know when I last to have this passport..before 6 years kot...




Got this detox supplement bile tengok catalog kat cosway..effective sangat...lagi2 untuk aku yg ada digestion problem




because of the effectiveness..aku beli lagi 3...dahsyat dahsyat..




dah lama aku ada masalah bibir kering ni...so bile search kat guardian..cuba nasib beli lip defense ni..



perempuan bile tengok sale secara wholesale be like...




first purchase from lazada...ni kes terpengaruh dengan ofimate aku nabila la..kalau tak website lazada tu memang idoknyer nak tengok



and He give me this sebagai pelengkap..boleh la feeling2 korean sikit bile tenyeh benda ni kat muka (macam takde kaitan je)...




this is the complete set of my skincare..sume except multicleanser by He


  
bateri buat hidupkan facial massager tu..also from He


ok tisu terbalik


colour pencil because the previous one pendek giler..this one too by He

I'm 26 and I know it..He buy it...huhu


give by He...buat cure sakit kepala mabuk2 sume
He said..ni temporary je sebab selipar selalu pakai dah jahanam tapaknya...ok He

I'm short and I know it..






almost nak beli on9 but my mum kata tak payah..nasib baik jumpe kat Jusco Bukit Indah..finally..


carik diari dengan bekas pensil kat daiso je...beli diari mahal2 kite bukannya eksekutif...

(Melaka mali..kedai tak tau)..masa adik sibuk usha baju dia aku dengan He pun sibuk la tengok ape2 benda yang boleh beli..terjumpa la passport cover pink ni..
(Melaka mali..kedai korea kat mahkota parade)...tapi barang tulis Japan..apekah..tak kisah..janji aku dapat bath sponge + shower cap = rm 5..


(Melaka mali..kedai..Guardian)..beli 3 rm5..so aku amek 6 baru soploh hinggit..


(Melaka mali..kedai..Daiso).. melaka jugak aku beli..tpi dah carik kat jusco bukit indah tarak..

Give by He cos I will travel a lot this year...maybe...


apelah gunanya kalau ada bajet tapi tak buat treatment resdung...walaupun sakit tapi for my sinus sake..I have to...
benda bulat pink ni sebenarnya pewangi toilet..yg owl tu sleeping mask...jumpe kat DIY skudai parade...total tak sampai rm5 pun...




Got this last minute umbrella masa gi Melaka aritu...beli kat 7 Eleven..dah alang2 beli kupon letak kereta aritu...


tujuan aku beli kitkat hanya lah untuk mendapatkan merchandise hello kitty je..coklat memang takkan habis dimakan...


kitkat..why u so nice to me.. *terharusangat...