Sunday, June 3, 2018

Checklist for My Skincare Routine...

gigih carik kat pinterest..last2 jumpe kat satu blog ni...make sense and very the korean step...sebab sekarang kan anything mesti korean..food..skincare..drama..lagu...sume nak korea..aku yg tak bape korea ni pun terjebak jugak

Let's check....


Morning Skincare Routine

1. Water based cleansers
2. Facial Sprays
3. Toner
4. Essence
5. Face Oil
6. Serum
7. Eye Care
8. Moisturizer
9. Lip Care
10. Sunblock

Pastu mula mekap pulak..tapi bab mekap ni aku tak pro lagi..so skincare je la ye

Night Skincare Routine

1. Makeup Remover
2. Oil based cleansers/Cleansing oil
3. Facial sprays
4. Exfoliator (twice a week)
5. Toner
6. Essence
7. Face oil
8. Ampoule
9. Eye care
10. Sleeping Mask
11. Lip care


Malangnya...itu sume cara korea..patut la kulit diorang flawless..licin je all the time...tapi bile belek2 muka sendiri ni kan...jom check balik ape aku buat... 

Morning Skincare Routine

1. Cleansers
ku dah jatuh cinta pakai ini accidentally kawan aku beli tapi dia tak selesa pakai..dia bagi aku...
tu yang bile dah habis aku continue...
pastu merengek kat He tambah berus ni..habis tengok adik pakai..teringin jugak nak..

2. Toner
courtesy from google

3. Moisturiser
courtesy from google


Pastu terus jump pakai mekap...serum ke sunblock sume ke laut..sunblock cuma harap kat bb cream je..padahal tak kuat mana pun spf kat sunblock tu...patut la muka berpigment...

Night Skincare Routine

1. Water based cleanser only ( twice a week pakai scrub)

tapi almost everyday aku pakai scrub ni..jump dari oil based cleanser..
nampak tak pemalas tahap Thanos aku ni..tapi produk St Ives ni memang best..bile dah pakai rasa smooth je kulit tu...


dah nama pun blemish control..so mengharap la agar segala blemish kat muka ni hilang...
courtesy from google

2. Makeup remover pun untuk area mata je

tu ha benda terselit tengah2 antara tisu dengan cotton bud..aku beli masa sale je

3. Sleeping mask

the best thing ever ok...

4. Lip care (itupun kalau rajin)
aku pakai ni je..bapak simple kan...

5. Face mask (itupun kalau ada mood)...




aku pantang nampak sale face mask ni..tak kisah la kat mana...memang borong camni la..tapi bab pakai...
He pun asek bising je bile dapat tau aku tak pakai mask...


So the conclusion is,
Nak flawless macam orang korea memang idok la..







My Shopping List : February 2018


Tak tau ape nak tulis...


kasut keje dah nak jahanam..sebelum ada scene malu (cth : tapak tertanggal dalam kedai)..
baik aku gi beli kasut lain dulu



beriya merengek kat He nak botol air ni...konon2 nak ikot level time tu la...last2 ke laut


motif sangat tiga2 kaler pink...tapi paling aku suka sweet pea




dua2 aku suka...cantik je kaler...

update masa bulan puasa..bunyi kruk kruk je la tengok coklat ni




that's it..kbye....

Wednesday, May 30, 2018

My Shopping List : January 2018

ye ye..dah lame dah...update shopping bulan 1 pada akhir bulan 5 nak masuk bulan 6 dah (bulan takde GST)..tak sangka betul tahun ni macam2 benda berubah...dari hal family sampai la hal negara...diari pun dah lame tak update tau...betapa teruknya diri ini ok...


Ok dah..jom sambung meng 'switch off' (ayat budak wechat)....

supplement is so important right now (baru nak ada kesedaran diri sebenarnya untuk consume supplement)...lagi2 bile dah jadi consultant pharmacy tak berlesen ni ha...tapi I jujur ok...I will fulfill all customer needs...kalau diorang nak vitamin C...I suggest the best vitamin C...


ramai cakap scrub brand ST Ives ni best kalau apply..so aku yg suke benda2
scrub ni memang wajib beli la..must have ok...


dah lepas menye'crub'..kite mem'face mask' pulak la...baru balance


ni untuk He...aku yang belikan...PWP je pun kat watson...
senang masuk dalam kete je...


terasa nak beli ni bile tiap kali malam nak tido aku tak senang duduk sebab tahan sakit kat kaki...dah alang2 keje kat farmasi..amek je la..tapi bayar pakai staff purchase...


ni dah ternampak promotion kat jusco..terus terembat 2...tapi scented gel macam ni tahan kejap je




2 jajan ni memang feveret ever aku..tapi dah lame tak beli...kat kedai rm2 je pun...

Friday, April 6, 2018

My Shopping List : December 2017


tershopping banyak baju pulak










 aku rasa 4 barang ni pun aku beli masa pesta konvo....nampak tak nampak tak perempuan ni tak boleh control nafsu






ni namanya shopping akhir tahun...watson guardian buat sale memang boleh giler...tapi tu la..bajet tak cukup... *rollingeyes

oxy-nase ni untuk resdung aku...painkiller wajib ada

first aid kit ni aku simpan dalam kereta..takpun buat travel...emergency kan happen anytime...



akhirnya aku jumpa pengganti facial cleanser aku

terbeli buku Ajaib by Fixi no 2...so kena la lengkapkan 1 dengan 3 

sekarang ni tak leh tahan nafsu kalau pegi kedai Jepun/Korea....




My Shopping List : November 2017


Bulan November = Bulan Konvokesyen
So memang rambang mata & amek ape yang geram

misi mencuci perut...ubat cacing + fiber....

ubat surut bengkak + paracetamol 

first three pictures ni memang berkisarkan ubat2 basic....


tapi bulan ni sebenarnya aku sakit gigi bongsu..sampai kena mc...makan bubur tiap2 hari...memang kurus lepas seminggu

alternatif lain selain minum eno..kunyah la tablet ni

sedap dettol gold ni..wangi...lagi2 kalau guna sponge...


orang pembersih wajib ada ni

walaupun printer aku tak gunakan secara optimum namun kertas A4 standby wajib ada

cos I have a hair...



Now it's time to reveal my shopping...kat pesta konvo


bawal crepe


blouse

anak tudung ninja
 

Dyan Template by Ipietoon Cute Blog Design