Wednesday, August 25, 2010

Restoran Singgah Selalu Danga Bay, Johor

first time buka puasa kat RESTORAN SINGGAH SELALU...
restoran yang famous sebab makanannya yang sedap dan boleh tahan mahalnya...
pergi dengan rumate and two other friends...
bajet satu kepala RM20..
sikit dulu sebab nama pun student...
ptptn pun tak masuk lagi...
so, pilih2 punya pilih menu, inilah dia...
jeng jeng jeng...


ayam lemon ala barat...masam gler..nama pun lemon...

sotong masam manis..orang yang allergic ni pun sanggup langgar pantang sebab nak makan benda ni...

tomyam sayur...utk vegetarian yang suka tomyam boleh la try..mmg dope...

the most special dish..daging rusa lada hitam...utk budak2 1SGG, kitorang makan BAMBI..hehe

ni air plak...
bukan orang punya tapi rumate..ais jagung..nampak tak aiskrim jagung tu..sedap gler...

tengok pun dah terliur..ni pun bukan orang punya gak tapi member..chocolate milkshake...takpe2 one day akan ku order air ni...


strawberry milkshake..sedap gak tapi manis sangat...


lastly air yang ku order yang serba simple tetapi tidak bersusu..pepsi twist je...last2 masing kecek aku punya air pas makan sebab air ni macam 'potong lemak' di tekak kita supaya tidak muak..that's why kebanyakan restoran fast food serve air ni...

pastu, we take a walk kat DANGA CITY MALL & DANGA BAY...enjoy yaw...


my rumate and my fren...gambar tak jelas la..ishh...



masing2 kempunan nak main roller coaster dan jadi macam2 budak..
tapi tak boleh sebab tutup/takde org...
last2 main baling bola ingatkan boleh dapat bear besar..rupa2nya dapat benda ni...


boleh la untuk orang yang tak biasa main...

kawan2, korang memang dope la...
next time ptptn aku dah masuk kita pergi lagi ye..hehe

No comments: