Saturday, October 15, 2011

arini rasa nak menyindir orang la...

since aku masuk balik utm ni...dah macam2 ragam manusia aku tengok...lagi2 sekarang ni aku dah layak digelar senior..(kih2)...baru senior tahun 2..belum tahun 4 yo dak...tapi takpe la...mood nak menulis ada ni...baik aku teruskan aje...ni kisah benar tapi aku tak berani nak mention nama2 diorang ni...sesape yang berkenaan dan perasan itu dye...ini hanyalah rekaan semata-mata...


first story
- ini kisah pasal seorang budak yang salah guna kan facebook..tapi salah guna takdela sampai masalah negara ataupun masalah universiti...tapi masalah budak2 kos...yela...post pun agak2 la..kalo hang pos kat wall hang sendiri takpo..tapi hang post kat group....so, secara tak langsung effect kat noti bukan 10 20 org tapi beratus...dalam seminggu tu aku rasa dalam 5 post dye wat...kekurangan kasih sayang kot..nak kata takde pakwe..ada aku tengok...ntah la...tapi secara tak langsung jugak dia dikenali oleh sume budak dari senior ke super senior...bijak bijak...*big clap from me*...


second story
- ni pulak kisah pasal yang terlalu taksub terhadap sesuatu...ceh macam la aku tak penah fanatik...aku tak kisah la tu tapi jangan sampai ko hina orang yang ko tak suka tu...kalau hina a***s aku tak kisah tapi ko hina orang yang tak sepatutnya...kesannya takut nanti ko yang tanggung sendiri...aku memang tak leh nak tolong...pesan aku satu je...ingat balik sumber yang ko dapat tu dari mana...aku sebenarnya dah malas nak layan....


third story
- ni pulak pasal layan tak layan..ada la dalam 2 3 org budak ni baru masuk...ok fine..mesti ko segan kan dengan kitorang...kitorang pun segan gak nak tegur korang...kalo macam tu ape kata kenal2 dulu kat facebook..baru leh mesra sikit kalo kat luaq...tapi same je kat fb...aku post ko like je...sekali aku skodeng la dak2 lelaki punya status..amboi bukan main lagi eh...dari komen terus ke talk2...kecik ati doh...at least kalo ko komen aku dapat signal ko nak kenal2 ngan kitorang..senang cter, nak berkawan dengan kitorang..tapi ko bukan buat aku macam tu....memilih nampak...


p/s : sorila...entri kali ni agak pedas sikit....   



3 comments:

adahrashid said...

haha. mmg pedas.. tp yg last tuh ak ase nk tmbh2 je. hehehe

mimie said...

haha....ak tau sape yg 1st n 3rd tu...ingtkan ak sorang je yg perasan...upenye korang jugak ye....haha

dyan said...

adah: kalo ko nak tambah ko tambah je...aq kalo blh private entri ni lagi pedas aku tulis...

mimie: ko pun perasan eh mimi...hehe