Monday, November 14, 2011

ape saya buat masa mid term break lepas?..

tak nak stat masa hari sabtu..nak cerita ape berlaku masa hari jumaat...

Jumaat, 4/11/2011
ha..kelam-kabut siapkan report..padan muka hang..sape suruh buat last minute...dah tunggang langgang jadinya...elok dah print ni..sekali kawan tengok tak puas hati pulak..aku pun tak puas hati bila tengok balik..banyak sangat kesan copy pastenya...isi kat tang pendahuluan dengan penutup pun seciput je..so, ditakdirkan kelas habis awal...memang rush balik bilik buat balik report tu..kali ni memang betul2 puas hati sebab teratur, complete tapi copy paste tetap ada...bila dah hantar...kemas bilik sebab pukul 2 ptg ibu datang amek...haiyaaa...lu ah..5 minit sudah sampai umah nya puun...kenapa lu cepat2 mau pulang..

Sabtu, 5/11/2011
balik kampung melayu rumah nenek..tahun ni nenek masa soto..bukan rendang lagi..takpe la..asalkan makan..yang tak bestnya aku demam selesema..memang virus selesema ni aku dah programkan jangkit masa cuti..bukan masa aku baru balik dari kem..sebab virus ni taw..kalau datang masa lepas kem..memang seksa jiwa raga la jawabnya..esaimen banyak tu...

Ahad, 6/11/2011
Hari Raya Aidiladha...tak semangat nak bangun pagi sebab kesan ngantuk ubat selesema tak hilang lagi...aku laklok je pagi2 tu..tolong ibu dengan nenek ape2 yang patut..petangnya nak pergi simpang renggam lawat sedara...kalau ada masa lebih pergi batu pahat pulak...akhirnya aku kalah dengan laklok aku pukul 11 aku terbongkang lagi atas katil...series tak larat wa cakap lu...waktu zuhur baru aku bangun sebab masing2 kecoh bersiap nak keluar....dalam pukul 2.30 bertolak pergi simpang renggam..pada awalnya plan nak tido situ...sekali anak2 nya balik terus tukar plan tido kat batu pahat pulak..ingatkan pergi simpang renggam dapat la merasa rendang ke hape rupa2nya soto jugak..takpe la..dah rezeki..jangan ditolak...tapi made in nenek punya jugak la tiptop...laklok demam aku still tak habis lagi kat situ...adoyai..tahan dyan tahan..

lepas maghrib, bertolak pulak pergi batu pahat..aq ada offer gak nak bawak kete..ceh, berani mati betul..tapi ibu tak kasi..sebab badan aku masih lemah lagi....dalam pukul 9 malam kitorang sampai batu pahat...macam tak percaya je sebab aku rasa eksaited bila balik batu pahat tu..selama ni takde pulak..(pengakuan kejam lagi berani mati)...kat batu pahat ni la aku dapat makan lontong feveret aku..nama pun orang johor ma...

Isnin, 7/11/2011
bertolak balik skudai dalam pukul 10 pagi...selesema aku still tak baik lagi...sampai rumah macam biasa basuh baju..sapu rumah...belek kucing..berehat sepuasnya sampai baik demam...

Selasa,8/11/2011 - Ahad,13/11/2011
keje aku sama je..bangun pagi..belek kucing..kemas rumah..online...lunch...tido siang..tengok tv..online lagi.layan video...belek kucing lagi..pastu tido...bosan kan hidup aku..jalan2 kuar dengan member langsung takde...huaaa...sedih...kalau terasa nak buat assignment aku buat la...kalau tak sumpah aku tak sentuh...

motip ko tunjuk gambor ni apehal..nak tunjuk baik la...





2 comments:

dwaty said...

perghhhhhh.... entri tuk seminggu...
bola dah habis... skrg buat assigment tu.... eh rabu ni ada lagi lah... lawan syria plak...hehehe

dyan said...

tak sabor nak tengok Malaysia lawan syria...tpi yg pst diorang dah bawak ibu segala emas..