Saturday, April 20, 2013

Bad Restaurant Service...

kisah ni berlaku masa aku dan geng aku kuar pegi jenjalan..biasa la..penat ngadap esaimen penat dengar lecture..so jalan2 window shopping ape salahnya kan..so dengan perut kosong pegi la shopping mall..kawan suggest try makan kat satu restaurant tu..sebab diorang tak pernah try..aku dah penah try..dan super hampeh..tapi kawan nak ikutkan aje..mana tau ada improvement..hmm..sama je makin teruk ada...ni kisah antara kitorang dan pelayan yang aku boleh consider agak kurang ajar...

lepas belek2 menu..terasa tak puas hati di situ pasal air...so panggil waitress tu (ye pelayan perempuan yang kitorang argue ni)..

kitorang : tak boleh tukar air ke..
pelayan : memang tak boleh (nada sedikit kasar bagi aku)...
aku: ala, kan sama harga je air..

ok la..habis kat situ..perut lapar punya pasal...sekali tengok kat Add-On punya makanan...ada satu nama agak pelik..tanya la waitress tu..

kitorang : ape nama blablablabla ni..
waitress: (kitorang tak habis cakap dye terus blah jawab tepon..seriously benda macam ni tak penah jadi kat aku..pelayan tinggalkan customer gitu je semata-mata nak jawab kol...)..

menunggu dengan sabar makanan sampai..

then bile makanan sampai..

kitorang : kenapa bagi kepak..nak peha ayam macam dalam gambar...

then panggil waitress tu..

kitorang : nak tukar peha boleh tak?
waitress : tak boleh..dah kuar.. (what does it mean by word 'keluar'..)
kitorang : kelu....
waitress : *blah gitu je..

tak habis tanya waitress dah blah..dah kali kedua dia buat macam tu..kitorang yang lapar + penat mula hilang sabar dengan cara layanan dia..

so..dah mula aim pelayan lain..lagipun makanan belum full serve lagi...sekali yang hantar pelayan lelaki..

kitorang: boleh tak kitorang nak tukar peha (lagi sekali tanya soalan sama)..
pelayan : tak boleh sebab dah keluar..
aku : kitorang tak nak makan selagi tak tukar peha.. (nada tegas + geram + rasa nak hempuk kepala orang di situ)..dalam hati terasa nak tambah lagi "kitorang bayar tau makanan ni"..dalam hati je la..

this time pelayan lelaki tu amek balik pinggan kitorang dan tukar pada peha..tapi cara dia letak pinggan tu dengan ekspresi muka yang menjadikan muka tenuk taman negara lagi comel dari dia...

nampak macam berlagak di situ but pliss ape guna service charge kalau layanan macam tu...sometimes kitorang boleh kompromi lagi tapi situasi macam ni seriously give negative perception kat restaurant tu...


ok situasi macam ni berlaku kat mana tau..
kat
RESTORAN RASAMAS JUSCO TAMAN UNIVERSITI SKUDAI...

seriously rasa tertipu ya amat...

ku tidak mahu tertipu lagi dengan gambar macam ni..tak nak tak nak tak nak...
dalam hati tengah marah pasal ape yang berlaku tapi makanan habis jugak...

0 comments:

 

Dyan Template by Ipietoon Cute Blog Design