Thursday, April 11, 2013

Perak

dah mula semangat nak tulis blog since internet berjalan dengan lajunya..berbanding dulu yang lembap nak mampuii sehingga mematikan mood untuk tulia ape2 even private diary di app handphone....sambil taip sambil dengar lagu bawaku pergi...sambil juga berangan zizan datang rumah dan bawa aku pergi..*itu berangan idea gila namanya*..sile jangan ikut..

perangai last minit memang tak boleh nak lepas terutama orang2 macam aku...lepas melawat kawan yang baru sahaja menjadi ibu.congratulate my friend then berdinner seafood dan pulang..baru la start packing...untungnya dah senaraikan..so takde la rasa tertinggal ape2 barang...macam biasa la..baju kasual...baju jalan..tshirt..tracksuit...semua barang common ma..takde yang luar biasa..same je...esok pagi2 dah bertolak ke lumut perak..ikut perancangan..check in pukul 2 petang di hotel biasa yang family selalu check in.. HOTEL PUTRA...but hotel tu dah tutup..bankrup ke?..so berpindah ke sebelahnya.HOTEL INDAH..ownernya chinese...that's why it become the second choice for us..

my review pasal hotel ni..
- hotel yang paling strategik because depannya adalah laut..jeti lumut yang jadi tempat tourist pegi pulau pangkor..kalau diorang terpaksa spend duit bayar parking..but not us...untung tak untung tak..
- takde wifi..takde hal sebab bawak sendiri wifi..
-cuma aku tak tau mana silapnya bile ada masalah air bile kitorang nginap..owner hotel cakap ada maintenance..owh ok..this time kitorang terima..but not after this.. *berbaurugutandisitu..hehe


view from our hotel...cantik tak cantik tak

simple but comfortable..sangat sesuai pada sape2 yang buat budget holiday...

Hari Pertama
- sampai pun petang lebih kurang pukul 6 gitu..lepas check in dan letak beg..aku dan adik terus ke jeti..snap2 berangan model sebab sunset...dah mula rasa gelisah sebab badan dah melekit then demam lak tu..sebelum naik hotel beli air limau suam...to relieve my sore throat...
- pas freshen up..keluar lagi for a dinner..
-jalan2 kat bazar..mancarik jersey chelsea cutting perempuan..tapi hampeh bile satu kedai pun takde jual.. poyo ini semua...
-lepak2 kat jeti lumut sampai badan letih tak menahan

 datang dari jauh semata-mata nak makan kepsi..ntah hape2 aku ni..memang tak la kan..

hari pertama holiday dinner order this thing... boleh la buat sedapkan tekak..sambil makan sambil request kat abang kedai bukak maharaja lawak mega.. last2 terbukak channel astro oasis..hamek kau..

Hari Kedua
- first plan nak pegi kubur arwah atuk...
-tapi plan terus tukar 360 darjah gara2 waktu tu lepas hujan dan kawasan kubur dah penuh ngan nyamuk..
-terus pegi teluk batik..tapi..(ada lagi tapinya)...dapat lepak kejap sebab hujan terus turun..
-terus lepak balik hotel..tido sampai bosan..
-petang keluar lepak kat jeti lumut sampai maghrib..
-malam tak dapat join ibu & adik lepak lagi sebab badan dah over tak larat..hanya mampu tido kat hotel..


kari kambing jugak yang aku carik...
aku tak tau dah bape tahun tak mandi laut..lagi2 kat teluk batik ni..

Hari Ketiga
- this time memang betul2 pergi kubur atuk as our last day kat sini..
- ibu shopping ikan bilis kat tempat jualan sebelah hotel.
-tak dapat beli souvenir..duit tarak nak buat macam mana..
-lepas sarap terus balik johor..
-singgah sepang jus because ada tawaran bilik kat situ..tapi takut over budget terus cancel niat tu..hanya singgah sekejap sebelum sambung balik johor..
-sampai johor lebih kurang pukul 3 pagi..

very old school kan..

makanan pun cara old school..

ingatkan dapat la stay satu malam kat sini.. *cettberangan

No comments: