Wednesday, May 22, 2013

Perasan bagus...

gempak ko jah tajuk...kalau ikutkan keadaan sekarang memang aku tak boleh nak update blog sebab super busy..tapi gara2 tengah ada idea ni tulis je la kan...

ni ada beberapa soalan....

- ape perasaan bile terjumpa dengan orang yang perasan bagus...berfikir orang sekeliling salah dan dia betul...dan tak boleh terima langsung kesilapan even kecik...


- hal yang kecik diperbesarkan sebesar besarnya...padahal just small the pieces je..kalau dia tak gebang... hal kecik tu dah lama settle...benda simple pun jadi rumit....benda kejap pun jadi lama....


- still ada benda yang dia nak pertikai even though orang tu dah cuba yang terbaik...


- tak jaga perasaan orang lain..hanya mahu orang ikut telunjuk dia...itu bukan kerjasama itu paksa orang sebenarnya...


me?..seriously tak boleh tahan dengan orang macam ni...oh my...raket skuasy mana raket skuasy..hentak dinding jap orang macam ni....tak tau la ape tak kena kat mata dia..everything kot..seriously...ada je nak carik silap kite...ada tu pandai cakap bla bla bla..tapi..hmmmm... *silesambungayatini....sepanjang aku belajar ni kan..ada je orang buat keje banyak tapi tak bising pun...buat je..tau2 siap...takde la nak gebang tu gebang ni cakap orang lain teruk sebab tak buat keje tapi dia sorang je yang buat everything...

orang sekeliling yang tak berada kat tempat kite pun boleh nampak kot kalau benda tu depan mata diorang...sape yang kesian sape yang tak...tak yah cerita banyak..dengar dan lihat...orang dah boleh tau...tak pasal2 orang yang sakit hati..orang yang kena..lagi la bertambah-tambah sakit hati....dah cukup kenyang makan hati berulam jantung..sangat tak elok ye temen2 makan organ binatang...kalau kena orang yang sabar boleh la..cuba kalau orang tu sama naik..aku rasa bertubi-tubi dia balas....

pesanan...
-hormati dan hargai usaha orang lain...*simple

1 comments:

Anonymous said...

I love your entry n u. hahaha

setuju sangat.

 

Dyan Template by Ipietoon Cute Blog Design