Sunday, August 14, 2016

My Schedule...

I should have a schedule actually..euww..budak2 sangat kan..kalau masa zaman sekolah ye la..sebab 
kena siapkan homework..study lagi...bile dah besor gajah ni pandai2 la urus masa sendiri ye dak..
btw..kalau mindset dah macamtu..mungkin boleh for certain people yang berdisiplin..yang tau nak buat ape hari2..dulu aku macam tu..macam dah set kat kepala badan sume nak buat ape after this after that..but since aku rasa bile aku tulis dalam diari like nothing to do..the first thing that comes from my mind is time and activities...sume kena terancang dan berdisiplin..unfortunately your body macam dah tak boleh nak ikot..so the best solution is.. SCHEDULE...


So, here's my schedule for weekday..

6:30 a.m or earlier = bangun, solat subuh, mandi2, siap (dress up and make up)..and get ready to go to work...

7.10 a.m - 7.30 a.m = waktu ni mesti dah kena keluar rumah no matter what...sebab plan untuk sampai ofis sebelum pukul 8..

8 a.m - 8.20 a.m = kalau dah sampai sebelum pukul 8 lagi bagus sebab masa ini diperuntukkan untuk membaca buku dalam kereta...heee...

8.30 a.m - 5.30 p.m = waktu kat ofis..ini termasuk waktu rehat yang selalu diperuntukkan untuk tidur selama mana sempat dan makan tengahari serta digunakan kadang2 untuk tonton drama & movie bagi menghilangkan mengantuk yang tak boleh dikawal...

5.30 p.m - 9. 00 = waktu balik kerja...ini lah masanya untuk aku balik kerja, mandi, solat manghrib, baca Al-Quran, solat isyak...kena selalu beringat..bile dah sampai pukul all those things dah siap...

9.00 p.m - 11.30 p.m = gosok baju untuk esok...waktu untuk aku layan running man/one piece/drama ...akitiviti bebas la senang citer...want to practice to sleep earlier than before..so bangun takde la macam siput babi...


My schedule for weekend

6.30 a.m = make sure dah bangkit untuk solat subuh & baca Al- Quran

7.00 a.m = make sure to take a sip of coffer/lemonade & makan...kemas bilik dan rumah..usually aku dah buat list yang perlu dibuat.....heee...

12.30 a.m = tido sekejap sebelum zohor (Qailulah)...bangun dalam pukul 2 ptg...mandi dan get ready untuk solat..yes..i'm not take a shower in the early morning..heee...

2.00 p.m - 7.00 p.m = aktiviti bebas..as usual..aku akan tengok movie waktu ni...I'm not usually going out unless dating..hee...

7.00 p.m - 9.00 p.m = aktiviti biasa...mandi..solat maghrib, baca Al-Quran, solat isyak...

9.00 p.m - 11.30 p.m = gosok baju untuk seminggu...layan one piece drama sume kalau sempat..


coffee, laptop, time..the three necessary things just to make me calm...




I'm the type of people who always start the day with coffee..if not..bad mood all day..

my main problem right now..hmmm


0 comments:

 

Dyan Template by Ipietoon Cute Blog Design