Monday, March 7, 2011

Avoided Milky Drink...

 air teh, air milo, neslo, capuccino...ni semua air2 yg boleh buat aku kecur...walaupun takat air je...
aku ni kipas-susah-mati air bersusu ni...tak taw la kenapa kan..kalo pegi kedai ke..kirim org ke..
confirm air yg bersusu aku akan pilih...so, skg ni..aku rasa nak kurangkan la...kalo stop terus rasanya amat susah dan payah ye..better kurangkan..lama2 baru stop...kalo sesape yg tak caya aku 'kipas tegar' air bersusu ni..meh aku list...

Pagi : aku akan breakfast air nescafe b4 pegi kelas...kalo takde nescafe mmg aku akan mengantuk gler...
Makan tengahari: kebiasaannya aku akan beli air teh ais, takpun air bandung/soya...
Malam : Teh ais/ neslo ais...

see?...'kipas tegar tak?...kan2...so tekad aku mulai sekarang aku nak kurangkan..permulaannya biar la aku minum nescafe waktu breakfast je..lain2 waktu better teh o/jus...lagi bagus...

kalori untuk teh ni amatlah tinggi compare ngan air2 lain...teh tarik - 1 glass - 83 kalori
kalo air nescafe pulak...lebih kurang 42 kalori...
ni baru dua air..lain2 air lum cter lagi...
sesungguhnya I have to reduce it...really ya...







2 comments:

izzat said...

ish3...x elok minum air nescafe arie2...
bhya tu....

dyan said...

ntah la...aku ni dah masuk tahap addict kot...huhu