Tuesday, May 31, 2011

bercinta sebelum kawen ke pas kawen?....

pelik jugak kenapa la tetiba aku buat entry ni...takde..ni sebab aku tengok cerita nora elena la ni..dia elok2  nak kawen dengan tunang dia tetiba tunang dia hilangkan diri gara2 percaya dengan panggilan palsu...so, nak tak nak seth tan(aaron aziz) terpaksa jadi bidan terjun dan menjadi suami nora...sebenarnya ini rancangan seth tan agar nora tak jatuh ke tangan orang lain...walaupun aku jarang tengok cerita ini tapi aku rasa nikmat bercinta lepas kawen sebenarnya lagi menarik dari bercinta sebelum kawen...


sebelum kawen...
semua bad habit kena control takpun kena sembunyikan..kalau tak nanti partner dah tak nak kita lagi...tapi pas kawen hamik ko sume benda keluar..bad habit ke, good habit ke sume kita tunjuk..alasannya 'takpe, dia dah jadi suami/isteri kita, mestilah dia kena terima kita seadanya'..hehe


sebelum kawen...
satu hari mesti mesej..tak cukup mesej, kol..tak cukup kol, jumpa...itu yang orang selalu katakan..'tak elok kita kacau orang tengh mabuk sakan bercinta...akibatnya, pas kawen...takde ape yang kita nak korek dari partner kite sebab sume dah taw...boring2...


sebelum kawen...
partner kita akan menjadi orang yang paling caring di dunia..mak ngan ayah pun tak caring macam kita punya partner..itu sebelum kawen la..pas kawen..'ape yang ko buat aku peduli ape'...pandai2 la jga diri...mana caringnya tu pun kita tak taw...


so, secara konklusinya bercinta pas kawen ke bercinta sebelum kawen best...korang pikir2 kan la ye...
  

2 comments:

Budak Botak said...

He3, masing2 ada pendapat sendiri. Bdk Botak rasa lepas kawin lagi best, tapi sebelum kawin tu proses mengenali dulu...

Entry terbaru -> 10 Kemalangan Paling Mahal Dalam Sejarah Manusia... (",)

dyan said...

budak botak: betul jgk tu..elok kita kenal pasangan kita dulu sebelum kawen..maybe boleh kita katakan..kenal dulu baru la bercinta..hehe

 

Dyan Template by Ipietoon Cute Blog Design