Tuesday, June 7, 2011

rombongan cik kiah...

hari sabtu aritu kitorang satu family ikut la rombongan kawan ayah pergi hantar anaknya bersanding kat segamat...ayah pun dengan relanya ikut la sekali...perjalanan dari skudai ke segamat ambik masa lebih kurang 4 jam..dah la kitorang kena bangun pukul 5 pg..gara2 nak bertolak pukul 6..kononnya pukul 6..pukul 7 pun tak siap2 lagi...tunggu orang punya pasal...janji orang melayu memang macam ni...last2 bila tunggu tak sampai2...pergi la jugak..plan nak tunggu diorang tempat lain...tunggu kat plaza tol skudai pulak...bila ditanya ingatkan on the way rupanya kat rumah lagi...hai sabar je la...kalau aku kat tempat diorang..dah lame aku tinggal..yela, macam pentingkan diri sendiri pulak..ok la malas nak cakap panjang..bila dah sampai..kitorang makan dulu sementara tunggu pengantin siap...hehe..ni picture yang aku sempat tangkap...

get ready 

pengiring & bawak bunga pahar (betul ke aku eja ni)

pengiring budak kecik

kpak bom bom...

tempat santap

singgah jap kat luar sebelum sanding kat dalam


ni baru sanding kat dalam

masing2 nak santap...

sesi makan kek..



bila dah habis je majlis ni..masing2 bawak diri nak balik rumah ke..nak ronggeng ke suka hati ko..yang pasti kitorang pergi sampai ke rompin..singgah makan goreng pisang jap..hehe...dalam pukul 11 lebih baru sampai rumah..lebih 12 jam kitorang kat jalan2...giler lame wo...


0 comments:

 

Dyan Template by Ipietoon Cute Blog Design