Thursday, June 9, 2011

since (part 2)...

so, mula la hidup saya sebagai orang yang berpunya..huhu..
masa ni memang tak nak heboh2.. 2 3 orang je tau...
biar la tetap macam tu...
saya pun masa tu dah stat keje..
so, time nak kuar memang agak limited sikit..
lagi2 nak exam..
so, masing2 beri ruang..
saya dengan keje saya, awak dengan projek awak...

cuma haritu,
awak promise nak datang jenguk kat tempat keje..
sekali sampai tutup kedai awak langsung tak datang..
mesej pun awak tak balas..
rupa2nya awak demam..ok takpe..orang kalau demam nak buat ape pun tak larat..

tapi masa last exam saya..
saya antar mesej..
awak langsung tak balas...lebih kurang satu hari..
just wonder kenapa la dia tak balas2 ni..
hantar lagi sekali...awak kata jap lagi awak datang..
pastu dengan muka innocent datang tempat keje saya awak diam..
sibuk baca majalah..
mulut tu berat sangat ke nak cakap kenapa awak tak balas mesej..
saya pulak yang paksa awak cakap..
rupa2nya awak pegi lepak dengan sampai lupa..fine, I'm accept that..
sampai buat saya macam orang bodoh...

lepas keje saya ajak awak tengok wayang..
ibu pun bagi kebenaran..
bila kol pukul 8.30 malam..awak cakap awak kat gym..
ok fine, takpe..saya taw itu xtvt wajib awak..
sekali sampai saya tutup kedai awak tak datang2...
bila tepon cakap on the way..padahal baru habis sebab dengar suara kawan2 awak..
awak dah mula tipu saya...
tiket wayang pun tak beli lagi..awak suruh saya beli dulu..
awak taw tak betapa bengangnya saya usung beg laptop pergi beli tiket..pastu pulak kena beratur panjang..
saya tunggu je awak kat atas..tak sampai jugak..ingatkan nak letak beg kat kereta dulu..
rupanya tak..saya buat muka tebal bukak kedai balik letak laptop kat kedai..
saya sakit hati sangat masa tu..
sakit hati sebab awak tak pikir langsung...
ini ke namanya orang bercinta..
lagi satu buat saya terkilan..
awak langsung tak tanya saya about my laptop beg..
memang ini hal remeh tapi bagi saya awak tak peka...

esoknya awak balik kampung...
saya pulak keje..
maybe I think awak singgah kejap tempat keje saya just wanna say goodbye..
unfortunately not...
sampai saya antar mesej kat awak tanya kat mana..
rupa2nya awak dah lama bertolak...
kalau tak jumpa pun, at least antar la mesej bagitau awak nak bertolak..
awak cakap awak singgah kejap rumah member..
masa tu saya dah mula tawar hati...
dan saya pun tak taw bila awak dah sampai...

dah lama saya pendam pasal hal ni..
haritu saya tanya awak 'are u really serious to continue our relationship?'..
u said yes..
tapi bagi saya semua orang boleh cakap macam tu...
tapi 'action speak louder than words'..
u have to prove it..
saya fikir ape yang saya tanya ni buat awak sedar..rupanya tak..
awak salahkan saya sebab tak layan awak like ur bf..but like fren..
ok, saya promise make u as my bf....

satu hari, awak cakap pasal investment..
awak mintak saya pujuk ibu saya..
ibu saya dah tak nak lagi join mana2 investment..
sebab dia dah serik..
lepas tu awak mintak saya join..I'm refuse..
but then u did'nt message or call me for two days..
lepas saya buat miss call, baru teringat nak antar message...
I'm asking you, u said u kind of busy...ok saya paham..
tapi yang buat saya terkilan awak tuduh saya tak support awak sebab tak nak join investment tu..
benda tu melibatkan duit..bukan ratus tapi riban..
mana saya nak dapat duit sebanyak tu..
even duit lesen pun saya kena tanggung sendiri..that's why I'm working..

lepas tu bila saya cakap pasal your behaviour lately..
your behaviour yang nak tak nak je antar mesej...
itupun sekali je satu hari...
lagi teruk awak langsung tak balas lepas saya hantar..
kalau dalam masa sejam dua jam takpe..
ini 2 3 hari awak buat macam tu...
bila saya cakap, awak salahkan saya lagi...
awak cakap awak yang beriya antar mesej kat saya...macam awak yang bertepk sebelah tangan
maybe u forgot what u did..
awak tak pernah nak mengaku kesalahan awak kan..
say sorry without sincere..

yang pasal fb pulak..
saya masih malu2..
tak nak expose kat orang...
awak tuduh saya malu sebab ada bf macam awak..
saya cakap saya segan..
nak aje saya bagitau yang saya segan sebab nama je saya gf awak tapi layanan yang bagi langsung tak kena..
awak buat macam saya ni awak attract sebab nak suruh join investment tu..

finally, bila saya dah fikir balik..
saya tekad...
saya bukak fb awak..saya cakap..
can we be jus fren?..tanda saya nak putus..
nasib baik belum kawen noks, kalo dah kawen tak boleh isteri mintak cerai dari suami..
dosa I tau...
pastu awak kol..you said no way..
so what?..I'm really want it..
then u silent till now..
saya pun dah remove awak dari list fren saya..
even no tepon pun saya dah buang..
tak pernah saya sakit ati macam ni...
so, the conclusion is I'm single back...huhu...  




11 comments:

Norsaadah Abdul Rashid said...

terkejut gler weih ak bce. korg bape lme kapel? bgus la ko cepat putuskan. yg ak nih, da lme da xthn ngn pangai dia, tp tetap ak thn. n then ble dia mtk putus, ak plak yg sakit. padahal dr dulu ag ak mtk putus kan? ko saba eyh. u still have us

dyan said...

baru sebulan lebih...dah macam2 hal dia buat...aku pikir aku boleh tahan..rupanya tak...u too k..u still have us..btw, ko taw pija bwk kete ke moto nnt?..ko bwk moto kan..aku baru nk stat amik..hehe..

Norsaadah Abdul Rashid said...

hoho. kan kan. ak pon tgh usaha melupakan sume nih. sakit sgt kot. seb bek gak bru 6 bulan. xtaw plak ak pija bwk ape. ak mmg bwk motor. huhu. ko bwk pe?

Lulu caldina said...

tinggalkan dia...
dia tak serius..

aten. said...

haha. nampak naw nak duit. soh invest2 bagai.baru couple kot. no way!

i've seen my own with my two eyesight, a guy begging from a school girl for money. what a shame!

dyan said...

adah: aku yakin ko boleh..huhu..aq kalao dah dpt p nnt aq bwk kete je..huhu..

lulu: kan..bila dah taw mcm ni terus dah tak nak ape2 lg dgn dia..

aten: you're right.. I just think he use me for the investment

Aman said...

uit.. saba k dyanna.. aku paham rasa ko,,,, aku paham rse bila mula2 org tu trkejar2 nk layan kita,,, then skarang.. kita plak yg merasakan kesunyian sbb dia dah x lagi spt dulu...

dyan said...

rahman: itula yang aku rasa selama ni...sekarang ni aku dah buang sume pasal dia..untungnya aku sedar and i make my decision immediately..

shopaholic love said...

xpe..maybe akan jumpa org yg lagi baok dari dia..kan kan?

p/s

please visit our new online store at

www.shopaholiclove.com

dont forget to 'follow' us! thanks for your support!

xx

dyan said...

shopaholic: betul3...anyway thanx baca..ok dah follow..jgn lupe follow ye..

Cik Nur Amalina said...

saketnye ati dgo..alahai~ tabahkan ati k..=)