Friday, September 30, 2011

Johor Bahru, Johor : City Square, Hutan Bandar, Restoran Anjung Warisan, Sutera Mall, MCDonald


pada suatu hari, sedang kami menunggu lecturer yang tak sampai2 lagi, kami amikla kesempatan ini utk plan jalan2 pegi cs (city square)...ini disebabkan kawan aku a.k.a exrumate teringin nak pegi tempat tu..aku pun dah lama gler tak pegi sana..dah tak ingat la last umur aku pegi sana bape tahun..nama je org jb...jalan kat jb sumpah haram aku tak taw...kalau ikut rancangan awal...pakai kereta aku je, aku yg drive..disebabkan ibu aku tak izinkan..terpaksa la sewa kereta..itupun bukan aku yg sewa, member as kalau aku sewa..aku kena tampal lambang 'P' tu...lepas tu pulak kete manual, lagi la tak nak...so, tak nak buat ayat skema lagi..mai la tgk gambor2 ni ye...

inilah dye tukang bwk kete tu..laju gler dye bwak

ini penumpang tmpt duduk blakang..eh, mana plak aku..aq yg tnngkap gmbr ni la...

lupa nak capture masa kitorang pegi cs..last2 capture kat hutan bandar...sumpah sunyi gler kat sini..pegi pun time keje...

akhirnya ada jugak aku...

penyu..waklu penyu..kura2 la...

nasib baik ada org baik hati tlg amekkan gambar berempat..kalau tak kempunan

lepas penat pegi cs ngan hutan bandar...dak 3 org puasa...dah masing2 ngidam nak makan kat anjung warisan plak..nak tak nak ikutkan je la...cari res ni sampai dua kali sesat wa cakap lu...

ni lah dia air yg kitorang order..dak2 ni tak leh minum dulu sebab waktu buka blum masuk lagi..aq yg tak pose ni  la minum...aku punya air 100 tambah...

makanan pun sampai...

special dish kitorang..ikan siakap 3 rasa...

pas kenyang makan kat anjung warisan...pegi pulak sutera mall...nak jalan2 sambil cari dessert...cari2 punya cari ..nampak tempat cun..so, capture lagi...

ni sebenarnya hotel...masa kitorang dtg sini..ada 3 4 reception kahwin..mst best kan kahwin..buat lawak pandai betul aku ni..


so, secara kesimpulannya..memang dari petang sampai malam kitorang jalan2..mula2 pegi city square..pastu pegi hutan bandar...pi makan kat anjung warisan tapi sebelum tu, usha2 kat the zone..dak2 ni nak tgk singapore..dapat tgk dari jauh pun jadi la...pas solat maghrib baru pegi sutera mall...last2 jumpa dessert kat mana taw..kat mcdonald...


aku yg ngidam plak benda alah ni..beli gak akhirnya...

2 comments:

shafiqabdshukor said...

amboi seronoknya jalan2...
hehehehe

dyan said...

dah lama tak pi jalan2...tu yg balas dendam tu