Thursday, September 22, 2011

how to forget your ex...

sesungguhnya point2 yang saya akan bagi ni bukanlah 100% dari idea saya sendiri...ia dari blog ini..tapi saya takkan copy paste semata-mata..jika ada ape2 yang saya ingin tambah saya akan tambah...


1. terima hakikat
- belajar utk terima bahawa si dia bukan bf/gf anda lagi...perpisahan tak bermakna selepas ini anda tidak kan bertemu dengan orang lain lagi...mungkin ada yang lebih baik dari your ex


2. pi buang no dia dalam telefon bimbit, remove dia dari facebook dan unfollow dia dari twitter...
- ini adalah perkara pertama yang korang patut buat...kalau boleh kat fb tu jangan takat buang je..BLOCK terus lagi bagus...so, bila korang rasa nak tertaip nama dia takkan keluar sebab korang dah block nama dia...no tel pun sama...mana taw nak terpicit kat contact tu nama dia..sekali takde pulak...buang mesej2 yang dia hantar ka korang..kosongkan inbox korang tu...


3. melarikan diri
- cuba untuk tidak terserempak dengan dia....senang cter larikan diri la...supaya tak la kite teringat tentang dia...


4. luahkan perasaan
- kalau dah tak sanggup nak pendam perasaan tu sorang2...luahkan pada seseorg..pada kawan baik ke, pada emak ke..pada kucing ke..walaupun kucing tu tak blh bercakap tapi dia paham ape yang kita cuba sampaikan..tapi jangan marah dia pulak kalau kau cakap pastu dia tidur..kah2...kalau still tak boleh jugak..refer pada kaunselor..ape guna kaunselor selain membantu kite kan..betul tak...


5. dengar cerita dari orang lain pulak...
- jangan sekali-kali pikir anda adalah lelaki/perempuan paling malang...cuba dengar cerita dari member2 yang pernah ada kes putus cinta...entah2 lagi teruk ke cerita diorang..muhasabah diri sikit...


6. buang segala memori dia..
- sepanjang kita berhubungan mestila ada hadiah ke kad ke pemberian dia kan...so, buang jer hadiah2..kalau sayang nak buang, bagi pada org yg memerlukan..kui2... 





0 comments:

 

Dyan Template by Ipietoon Cute Blog Design