Thursday, November 3, 2011

GEOID 2011

mula2 terpikir nak gne perkataan rest in peace..tapi kang takot jadi kontroversi (ceh, perasan artis ke ko ni ha)...tak la..as sapety way..kan2....btw, minggu ni memang dyan busy yang teramat..sumenya gara2 lecturer nak wat dateline assignment ngan test sebelaum raya...ni dah kira torture student ni..ke lecturer2 sume dah berpakat nak kenakan kitorang...tapi nak buat cemane kan..inilah asam garam hidup sebagai seorang pelajar...masa last entry dyan cakap pasal kem kan..masing2 mesti nak taw best ke tak kem ni...kalau kena dengan dyan punya hati memang akan cakap TAK BEST LANGSUNG (hamek kau, tulisan besar mengalahkan cincin azwan ali noks aku guna)..tapi tak la...bak kata orang veteran, "TAK KENAL MAKA TAK CINTA"..so, jawapan yang dyan bagi "BEST LA JUGAK"..sebab banyak benda baru dyan belajar kat sana...

contohnya dyan belajar memasak dalam hutan..selama ni tengok dan baca je..sekarang barulah berpeluang rasa pengalaman tu...paling tak lupa bila kitorang terpaksa gak makan nasi tak seberapa nak masak (org panggil jelantah)..gara2 nasi kitorang tak masak2 sedangkan group lain dah burrrppp...cuma yang bestnya kalau group lain makan sume makanan dalam satu masa...kitorang tak..mula2 kitorang ada appetizer dulu...western style pastu baru ada main course...appetizer kitorang scramble egg, hot dog ngan daging burger..main course macam biasala...ikan paling femes..ikan sardin dengan nasi...lain2 aktiviti macam jungle trekking..paling aku tak suka time night walk la..tension stress sume ada la...sumpah aku tak nak night walk lagi...water rafting..best sampai banjir kasut dibuek eh...cuma ada satu aktiviti akan dyan ingat sampai bila2...masuk lumpur la..memang satu badan la habis...pastu bilas kat sungai..memang syok habis la...cakap banyak pun tak guna..ape kata tengok gambar ni dulu...

nampak tak muka aku melantak tak hengat...

lepas water rafting senyum paksa padhal separuh badan basah

ni senyum ikhlas sebab dapat finishkan task 

first day...main candle war game..muka calit2 hitam ala askar..(ke penyalhgunaan eyeliner+maskara ni)..

macam badut sarkis pun ada aku tgk bos aku ni..sori bang pudin..hehe

yg mana satu budak tahun 1..yang mana satu budak tahun 4 pun aku tak taw depa ni..

warming up sebelum masuk lumpur...

mencabar gak la trekking2 ni...penat doh kaki..sampai sekarang tak hilang2

muka bertenaga lagi 
pic kredit to rebutia corporation page...ni tengah duk tunggu gambor dari abang nazmi...kat kamera tu banyak gambar aku...haha

gambor ramei2..muka bahagia+penat+esaimen...








sekian sahaja entry aku pada kali ni..dah masuk mid semester break..at least aku boleh la tarik nafas lega sikit lepas harung macam2 benda...kalau aku rajin..aku akan cter kat next entry k..bye2..

3 comments:

hafizudin said...

ah.
gambar ramai-ramai tu.
dapat masuk lengan je.
huuu.

shafiqabdshukor said...

seronoknya..
kat mana ni..

dyan said...

hafizudin : hehe...dah ramai sangat kot..tu yg skit je leh masuk

shafiq: kat ulu yam...