Friday, November 4, 2011

couple biar berpada-pada...

kalau cakap pasal couple..macam2 cerita boleh kite dengar..ada yang sweet..ada yang masam..ada jugak yang tawar...pasal hal couple aku tu..malas la aku nak ulang lagi...buat sakit hati je...yang aku nak cerita ni pasal hal couple kawan aku ni...dia market tu...ramai lelaki minat kat dia...jeles aku..haha..tapi yang the latest buat aku naik hairan sikit..(sikit apanya, banyak)...pasal hal bf dia yang terlebih mengongkong..mengongkong tak menyusahkan orang takpe..ni tak..kawan2 gf dia pun nak contact sekali...kalau macam tu..baik tak yah duduk jauh2 sampai ke kl sana...baik ko mintak keje kat utm ni so that boleh la ko dok hadap muka gf ko setiap masa...alasannya bila ditanya kenapa over protective dan over mengongkong...gf a.k.a kawan aku ni selalu tipu dia...'hei man, kalau dah taw macam tu, kenapa couple gak?..dah desperate sangat nak gf?'..tak paham la aku ngan korang ni...yang tu satu hal...yang lagi satu yang buat mulut aku melopong jap..duit belanja gf nya pun nak control..alasan, tak nak gf boros..wei, kalau ko laki dye tanggung makan minum dia aku tak kisah..ni baru couple bukan kawen...apesal nak control..aku takut ada udang di sebalik tepung je..(jadila udang goreng tepung)..nyum2...hehe..


aku masih teringat masa bf member aku ni kol aku pagi2 semata-mata nak tanya ada kelas ke tidak..wei lelaki, tak reti tengok kalendar ke?...ke ko duk negara lain sampai deepavali yg tentunya cuti umum tu ko tak taw?..haiya...manusia macam ni pun ada... kadang2 aku kesian tengok kawan aku ni ha...all time pegang enset...sape lagi kalau bukan bf nya...takpe la..alasan bfnya...dye betul2 attend kelas bukan  pegi dating...ok fine...cuma satu soklan tak leh blah yg ko tanya kat aku...'gf aku ada usha mana2 lelaki tak kat utm tu?'..my answer is...'gf ko bukannya hot sangat pun sampai setiap lelaki kat utm ni nak usha dye'...satisfy?..


cuma kalau ko baca blog aku ni..(berangan blog sefemes fatin liyana ke hape)..satu je benda aku nak nasihatkan kat ko...kalau ko langsung tak percaya pada gf...ko putus la dengan dye...ko as lelaki kena jaga maruah perempuan kalau nak jadi gentleman..bukan malukan dye...sebab ada satu peristiwa yang aku ingat sampai sekarang kat fb...jangan kongkong gler2 sampai menyusahkan kitorang..aku pun dah tak nak jadi orang tengah antar korang...hal korang, korang settle sendiri....


0 comments:

 

Dyan Template by Ipietoon Cute Blog Design