Saturday, April 14, 2012

Battleship...

filem ni ala2 transformer..sebab nama syarikat pengeluar ni pun yang keluarkan transformer gak..aritu tetiba je ayah tanya dyan nak tengok tak cerita ni..orang pantang diajak ikut je..tengok trailer pun cam best je..movie lagi la best...tayangan 12/4...tengok pun 12/4..ramai gak yang tengok movie ni..takde la  macam satu cerita tu..first tayangan je tengok kat panggung rupa2nya dyan ngan member je yang tengok..kui2..


komen
*CGI tak yah cakap la..tengok transformer tak?..macam tu la effectnya...
*Rihanna even first time dia berlakon..tapi memang menjadi la lakonannya..sempoi je..takde la gedik2..
*nasib baik cerita ni tak berkisarkan tentera laut amerika je yang lawan..diorang bergabung dengan navy jepun..ada satu scene tu sebut navy Malaysia pastu dah takde dengar dah..puihhh..
*cuma agak typical bila watak utama ni pada mulanya seorang yang loser..yang takde komitmen dalam hidup..even masuk navy pun ada masalah disiplin last2 jadi wira paling berani..klise ya amat..
*ada jugak watak2 yang agak familiar dalam movie ni..salah satunya watak seorang pegawai yang dulu pernah berlakon jadi kawan mr.bean..huahaha..
*cerita ni pun ada unsur2 hindustan gak bila kapal buruk yang dah jadi muzium digunakan as the last alternative untuk lawan musuh bila kapal yang baru sume dah musnah kena tembak..
*sense of humour agak menjadi dalam cerita ni..

watak utama cerita ni..kredit to yahoo..


rihanna stylo beb..kredit to yahoo..


ini la aliennya..muka diorang agak ngeri..


0 comments:

 

Dyan Template by Ipietoon Cute Blog Design