Monday, June 17, 2013

first day praktikal...

my office right now - cilok dari fb company

finally..hari yang ditunggu-tunggu telah tiba...my first day praktikal has come...so first thing is kena bangun pagi sebab pukul 8 dah kena lapor diri...malamnya dah kemas beg gosok baju sume...so pagi takde la kelam kabut sangat..seperti yang dijadualkan...sebelum pukul 8 dah sampai depan ofis..tapi ofis tak bukak lagi..haishh sabar je la..dah patah balik pegi klinik ibu sarap sana kejap...pukul 8 datang balik ofis..still tak bukak...tapi dah nampak ada 2 3 orang staff tunggu depan ofis..maybe menunggu someone yang responsible bukak kot...so malas nak patah balik lagi..tunggu je la..dah nak pukul 8.30 baru ofis bukak..itupun kena tunggu sebab supervisor belum datang..seb baek tak lama...jumpa supervisor lapor diri then supervisor explain benda ape kena buat sepanjang 3 bulan ni...tak susah sebab benda dah buat sepanjang 3 tahun aku belajar...projection dan digitizing..lepas brief macam tu..sekali supervisor suruh aku adapt dengan suasana ofis ni...memang betul adapt...adoii..ngantuk tak menahan..last2 carik tajuk untuk psm...tapi kejap je la..nak tunggu lunch hour azab rasa...mohon masa cepat berlalu...bukak twitter..masing2 ada masalah sama...boring bosan..ada tu dah balik..choii..bestnya lahai...so nak tak nak kena la tunggu sampai lunch hour..

bile dah lunch hour..pi bawah beli makanan jap pastu pegi tempat ibu balik makan kat situ...malas nak makan kat rumah..leceh...then pukul 2 masuk ofis balik..pastu ada akak sempat explain dan bagi access card untuk masuk ofis...then...tak tau nak watpe lagi...online..baca novel online before supervisor bagi penerangan..itu pun dalam pukul 4.30..bile tahap energy dah low habis ni..sambil dengar supervisor bagi penerangan sambil gosok2 mata...tahan pedih..ngantuk sangat kot...then pukul 5 terus balik rumah..ayah dah tunggu...

btw, ofis ni ada 2 tingkat..tingkat satu bahagian travel and transport..tingkat 2 bahagian GIS..so aku kat tingkat dua...sangat best bile ada workspace sendiri..dah nama pun sorang je yang praktikal kat sini..hmmm...hopefully takde masalah..tak boleh menilai pada first day...tapi kesudian supervisor aku untuk tolong aku dalam soal carik tajuk untuk final year project nanti amat la dialu-alukan...

dapat access card..sori gambar tak jelas..tangkap waktu malam...

my workspace..besnya dapat kubikel sendiri..ada privacy...

1 comments:

INARA said...

Hihihi...sabar lah uols..awal2 mmg boring ya amat! Rase lambat sangat masa nk berlalu...>_< Nanti lame2 best la tu..^_~

 

Dyan Template by Ipietoon Cute Blog Design