Saturday, June 15, 2013

release stress food...

takde duit nak travel..
takde duit nak shopping..
tapi ada sedikit duit nak makan..
so ape lagi..marilah kite makan2...

aku rasa ayat kat atas ni macam iklan gamaknya...
tapi makan is the only thing yang kite boleh buat..
lagi2 bile duit ptptn dah tarap nazak ya amat...
at least ada sumthing chill yang kite boleh buat..ye dak...
so bile minggu peperiksaan ni...keje aku makan makan dan makan je la...
it's no just sebab minggu peperiksaan..
tapi 2 minggu sebelum peperiksaan jugak...
berat aku turun disebabkan sibuk dan jugak sebab makan tak teratur...
bayangkan..pagi2 terpaksa masuk makmal komputer..dalam pukul 6 petang baru keluar lab dan makan...
tak cukup tido..tak busy pun tido pukul 2 3 pagi gak...
kire ni makan2 as the reward untuk diri sendiri sebab dapat selesaikan tugasan

waktu ada gap..jauh jugak gap satu paper ke satu paper yang lain..aku dengan member aku amek kesempatan beli sushi...dah lama ngidam..kali ni baru dapat beli...

terngidam sushi dengan spicy korean burger sekali...


sejak member kasi sikit chicken cheese roll tu..terus teringat..yang tak salut dengan benda kuning (itu cheese) tu ape ntah...lupe..tu member punya...

selain beli makanan ngidaman sendiri..
hang out dengan kosmet pun sangat best..
lagi2 pegi tempat makan yang tak pernah pegi..
bertambah-tambah bestnya...

1. Kapten Steamboat & Grill

yang untuk letak dalam bowl just sekali je..faktor utama...kuah tomyam yang tak bape nak sedap...






yang duk letak tepi ni banyak kali amek...memang sedap sangat...tapi ramai betul duk komen kata meja kitorang amek sikit...

2. Burger Bakar Abang Burn

akibat tak tahan tengok post2 kat blog dan fb yang ramai cakap sedap..
finally dapat jugak pegi tempat burger bakar ni..
and tidak mengecewakan sama sekali..


first plan nak order dua2..tapi sedar diri punya pasal perut tak macam perut lembu..order meatball je..boleh la..nak makan meatball ikea tak tau bile...



portion dua ni dah cukup buat aku kenyang sepanjang malam...
ini burger yang budak lelaki order...

ini burger yang budak perempuan order...

3. Food Court Kg Melayu Majidee...

ini lagi satu tempat wajib kalau nak cuba yong tau foo..
super duper sedap kau..nyum2..
selain yong tau foo..
ada jugak abc yang nyum2...


apesal gambar macam penyek....haishhh...

yong tau foo yang super sedap...


No comments: