Thursday, May 21, 2015

My Shopping List : December 2014

Bulan terakhir setiap tahun sebelum masuk tahun baru...let's start with the food...

first restaurant...seoul garden..
aduh giler lama tak makan..last masa tahun 3 utm..so memang lama sangat...kat johor ni seoul garden 2 tempat je..KSL City dengan City Square..pegi City Square..tapi azab la carik parking sampai setengah jam...tak berbaloi dengan sistem dan harga mahal parking ko tu..seb baek berbaloi...

sebelum boleh duduk...mention dulu kat kaunter bape orang..nak kuah ape..bayar dulu baru leh duduk dengan tenang...kuah pilih super tomyam..lagi pedas lagi bagus..ingat nak pilih super kimchi soup tapi takut rasa pelik ibu tak nak telan..baik pilih tomyam...

nampak tersusun dan kemas.. pic kredit to google

amek kena banyak2..sebab harga kat seoul garden boleh tahan mahal jugak...setahun sekali atau setahun 2 kali boleh la..kalau ngidam lagi pegi je steamboat2 lain...hehe


gambar lagi... pic kredit to google...

Next....Secret Recipe...just want to buy cakes for my family..a part of whole cake..baik 1 slice each..at last diri sendiri tak dapat makan..huaaa...takpo la..takde rezeki..

 before that...dinner dulu..ni cappuccino if not wrong..hehe


seafood aglio olio..boleh la rasanya..prefer Cookies & Ginger


taraa..ini lah dia...4 orang 4 slice..tapi 3 orang yang makan sebab lagi sorang terlepas...huaaa...

kalau sushi..memang peminat setia tori karaage ni...tapi bila kat jusco kulaijaya...tori karaage don ada..ingatkan benda yang sama..rupanya ada nasi..well you know rice japan style cemane..dapat makan sikit je la...tapi ayamnya tetap habis..


bandung laici..location : medan selera taman suria sebelah giant tu..bukan dalam giant...


shopping dari guardian fasa pertama..kenapa fasa pertama...


sebab ini fasa kedua...hehe




Jalan2 kat Angsana...sakan jugak shopping kat sana..patut la ibu dengan adik beriya ngajak...tapi masa ni tekak tak berapa sedap..badan pun kurang sihat..sabor sabor

Actually lepas berseoul garden sampai 3 jam..jalan2 jugak pusing2 CS..ye la..bukan senang nak pegi sini..dengan parking lagi...niat nak carik jam baru..nak replace jam winnie the pooh dari form 1 tu...bajet mesti under control..usha punya usha jam tangan ni aku beli..sebab baek cantik + affordable..


usha2 novel dekat MPH dengan popular..beza 2 kedai ni setingkat je pong...

lampu mini yang boleh menerangi korang dalam bas ke dalam kete even dalam bilik tidur sape yang tak leh lelap mata boleh selit lampu ni kat buku..boleh baca buku...harga berbelas tapi pegi DIY tak sampai 10 hengget je..regret much I think..




last but not least...ubat resdung..ini paling berkesan lepas2 banyak ubat aku consume...

0 comments:

 

Dyan Template by Ipietoon Cute Blog Design