Wednesday, July 29, 2015

Program Lawak...

seingat aku..start follow sitkom / program /game lawak ni since zaman pi mai pi mai tang tu...teringat lawak arwah zami ismail, khatijah tan, sathiya, sabri yunus tu sume..then muncul lak kumpulan senario (gabungan peserta2 program sinaran passport kegemilangan)... so tiap2 minggu memang follow sitkom senario..lawak pu fresh (waktu tu la)..dengan mazlan pet pet yang suka buat bunyi macam2 binatang...sampai la ahli kumpulan senario bertukar dari hamdan & ilya pada saiful apek dan yassin...zaman bertukar tu la diorang dapat title kumpulan lawak no 1 Malaysia...selain senario..ada jugak kumpulan lawak lain muncul macam cecupak..tapi tak bape sangat lawak dia..then sampai sekarang pun cuma ropie je yang still survive..yang lain macam ada takde je...

then, bile astro buat program realiti raja lawak..program2 lawak dah makin lama makin banyak...macam karoot komedia, spontan, super spontan, then dari raja lawak ada pulak maharaja lawak..tak cukup tu maharaja lawak mega pulak... even aku takde astro (dah duduk johor pasang astro sangat merugikan sebenarnya...sebab channel singapore dan indon boleh dapat)..tapi aku tau peserta2 raja lawak..sape juara sape naib juara..semuanya berkat pertolongan pakcik google...sekarang ni kat internet dah macam2 sumber...tak yah risau kalau tak dapat tengok live..kompem 1 jam 2 jam kemudian dah ada kat youtube.. (walaupun kemungkinan besar akan diremove oleh astro sendiri)..choii sangat *tangandidadamatakeatas...

aku pun di antara beratus orang yg setia follow program2 lawak macam ni..gigih carik kat youtube ada ke tidak video persembahan peserta..tak puas hati jugak..aku download..so kalau takde internet memang takde hal nak tengok balik...honestly, program2 lawak at least boleh la release stress sikit..gelak2 tengok diorang buat lawak..kadang2 tu buat parody (dah jadi macam trend rasa video2 parody ni)...

0 comments:

 

Dyan Template by Ipietoon Cute Blog Design