Friday, April 8, 2016

My Shopping List : January 2016

Wuhuu.selamat datang ke tahun baru..tahun 2016..aku harap tahun baru ini akan lebih banyak barang aku beli.. eh?..betul la..sebab my financial dah kembali ke track asal..lebih lagi ada..Alhamdulillah..tips penting..jangan kedekut...belanjalah kawan2..family semua makan..tak luak pun..nanti makin bertambah ada..serius cakap..so bile tak kedekut..duit pun banyak..itu adalah salah satu azam aku..untuk tidak bersikap kedekut dan berkira..




bila makan kat ofis tanpa ada sudu dan garfu sendiri..hidup ni rasa alahai..susahnya..jadi solution..merengek kat si dia pergi diy carik la sudu garfu dan chopstick berwarna pink..sangat mengada-ngada di situ ye..




dengan harapan dapat menyelesaikan masalah brush yang terpaksa berkongsi dengan adik..pakkal je harga rm20..memang tak selesa langsung..last2 ke tong sampah..

tujuaanya ape tau..untuk letak suarat khabar bagi membungkus perempuan punya tuut dan juga mengelakkan surat khabar tersebut letak kat bakul aku...

to replace en azam punya...

try this one lepas yang sebelumnya berbahaya..

takde la relief sangat..rasa sakit jugak..dah la senang tertanggal

bekas chopstick..motif..hmm..entah la..si dia yang belikan

purpose..untuk letak powerbank dan handphone..boleh cas sambil tu cover2..

purpose : baca la...

ternampak baju yang kiut miut dengan harga yang murah..peluang sekali tak boleh dilepaskan..

kesal bile member punya hilang..so terpaksa merengek pada si dia lagi untuk belikan..






bile dah ada promosi ni kan..memang perfect timing sebab selipar sebelumnya dah hancur dah...




lagi satu benda yang tak boleh ditolak...kalau beli ni percuma mug..mug je la..kalau beli percuma pinggan ke rasanya memang tak grab...



masa ni isu corn masih hangat lagi la.so segala benda yang boleh kurangkan kesakitan memang akan dibeli...








ada promotion kat tesco..tu yang try beli..the only benda yang aku beli bila dapat duit BRIM..boleh la kan..







kalau BRIM tahun lepas aku beli ni




sebab pesan ibu..kalau tiba2 dapat duit yang banyak tu kan.. cth : duit brim, duit kutu..beli la something yang ko nampak..contoh macam 2 benda ni la..

0 comments:

 

Dyan Template by Ipietoon Cute Blog Design