Sunday, December 2, 2018

My Shopping List : June 2018

Bulan ni tema dia 

MENOPUP BARANG YANG DAH HABIS


bile pegi kedai berhantu aka kedai rm2.10

vit C and antihistamines

for mata and jerawat yg kadang2 datang tanpa dijemput

menery lotion dgn tukar syampoo baru...dap..yg dettol tu mmg aku suke




dapat sample masa purchase toner dgn moisturiser laneige kat bukit indah..best..
looking forward untuk pakai essence plak

cuma nak tunjuk bekas letak ikat rambut dgn sikat ni..beli kat kedai rm2.10 jugak

nak raya kan..kena la usha beli tudung..


belah kiri beli...belah kanan dapat free...




mask mask and mask

biar la...

stress bile ada training pen takde dakwat la..kering la..beli 4 terus..puas hati aku

Sunday, August 5, 2018

My Shopping List : May 2018



bulan ni konsepnya pegi mana-mana mesti singgah beli barang even kecik...Am I ada simptom2 shopaholic?...hope no...


nak beli drawer kat ikea mahai sgt..jadi la beli rak rm60 kat jusco..
janji baju2 tshirt aku ada ruang sendiri



jakun jap la masa pegi ikea johor..baru merasa nak pegi...merasa meat ball gak...nampak pelekat habuk ni terus beli..dan2 pelekat habuk kat rumah dah habis...


ni masa singgah DIY...tetiba terasa mug2 koleksi aku ni perlukan rumah besor...ni masa aku longgokkan dulu..blom kemas lagi..

cosmetic mirror ni aku beli buat ganti mirror yang pecah masa beli kat Daiso dulu





ni namanya inner....

pantang ada promosi promosi memang aku grab...tapi masa dah dapat dua2 pattern terpaksa lepaskan yg sudu garfu dlu sbb supervisor aku nak..takpe 7e melambak...last2 jumpe kat pulai perdana...


ni probiotic..bakteria baik untuk perut...kalau dalam tv orang iklankan vitagen..so takde la gastrik2 senang cirit-birit kalau salah makan...

bile kat farmasi la baru aku nak blaja minum susu..tapi ni tak de la rasa susu sangat...black sesame ni yang buat rasa tak muak...

My Shopping List : April 2018


Ni shopping bulan 4 = bulan April bulan 4 la..bulan birthday aku..

susah kalau toiletries banyak tapi takde tempat nak simpan..
so beli rak 3 tingkat...lagi satu boleh tambah item lagi..betul dak...

nak ngelak lipas dan bau sekali



nak buat konsep almari putih..hanger putih...baju tak la...tgh sibuk belek Pinterest for wardrobe decoration...




ada kisah tersendiri pasal tupperware ni..kena kencing dengan He..mati2 aku ingat dia belikan..rupanya bapak aku jumpe tempat keje..ada orang tertinggal benda alah ni..nasib la sape yang tinggalkan tu...at last jadi hak aku bawak bekal...

My Shopping List : Mac 2018

Bulan ni bulan persiapan nak pergi travel... Jakarta Bandung..tapi entri nak cerita pasal travel ni memerlukan kerajinan serta idea yang banyak...kena gigih carik idea ayat dulu la ye...


gigih carik lagi satu luggage sebab luggage sebelum ni besar sangat...so gigih la pusing satu JPO carik beg murah...He yang bayar

hiasan letak kat luggage...senang nak cam...by He


bile dah keje bidang farmasi baru rasa tersentak nak prepare..kalau tak...ada actifast pun cukup.

toiletries of course...by He


dah jangan gelak aku baca buku budak2..buku budak2 pun masa dalam train habis 1 buku aku baca
aku ni easy sleep gak la..dalam flight boleh tertido..dalam van dalam bas nak
gi jalan2 pun aku boleh tido..teruk betul...appeton pastilles dh jdi makanan feveret aka alas perut kalau perut dah kruk2

Ini He bagi hadiah..letak dalam bilik kan comel..very the hello kitty..pakkal je bilik tidur kongsi..kalau bilik sorang2 memang lagi hello kitty aku hias...


ni aku buat letak earphone, usb cable, alat2 bersihkan laptop...

ni untuk jerawat yg muncul kalau mood dia datang...

ni namanya tisu...

tisu dengan 'keperluan perempuan'

ni masa guardian buat hello kitty pwp....ape lagi grab la satu


ni jusco jual rm20 je...memang beli la...


first time beli yang besar



Pasca travel Jakarta Bandung



fedup bile travel sebelum ni bawak beg kecik..barang sumbat sempit susah nak amek..beli beg besar terus tanpa ada forbidden masuk cabin

sebab tengok kaler pink tu yg terus beli

magnet fridge wajib ok


*ekceli ada lagi barang aku shopping..next time aku letak...







kain aku beli kat Bandung aku buat baju kurung raya tahun ni

 

Dyan Template by Ipietoon Cute Blog Design