Sunday, August 5, 2018

My Shopping List : May 2018



bulan ni konsepnya pegi mana-mana mesti singgah beli barang even kecik...Am I ada simptom2 shopaholic?...hope no...


nak beli drawer kat ikea mahai sgt..jadi la beli rak rm60 kat jusco..
janji baju2 tshirt aku ada ruang sendiri



jakun jap la masa pegi ikea johor..baru merasa nak pegi...merasa meat ball gak...nampak pelekat habuk ni terus beli..dan2 pelekat habuk kat rumah dah habis...


ni masa singgah DIY...tetiba terasa mug2 koleksi aku ni perlukan rumah besor...ni masa aku longgokkan dulu..blom kemas lagi..

cosmetic mirror ni aku beli buat ganti mirror yang pecah masa beli kat Daiso dulu





ni namanya inner....

pantang ada promosi promosi memang aku grab...tapi masa dah dapat dua2 pattern terpaksa lepaskan yg sudu garfu dlu sbb supervisor aku nak..takpe 7e melambak...last2 jumpe kat pulai perdana...


ni probiotic..bakteria baik untuk perut...kalau dalam tv orang iklankan vitagen..so takde la gastrik2 senang cirit-birit kalau salah makan...

bile kat farmasi la baru aku nak blaja minum susu..tapi ni tak de la rasa susu sangat...black sesame ni yang buat rasa tak muak...

My Shopping List : April 2018


Ni shopping bulan 4 = bulan April bulan 4 la..bulan birthday aku..

susah kalau toiletries banyak tapi takde tempat nak simpan..
so beli rak 3 tingkat...lagi satu boleh tambah item lagi..betul dak...

nak ngelak lipas dan bau sekali



nak buat konsep almari putih..hanger putih...baju tak la...tgh sibuk belek Pinterest for wardrobe decoration...




ada kisah tersendiri pasal tupperware ni..kena kencing dengan He..mati2 aku ingat dia belikan..rupanya bapak aku jumpe tempat keje..ada orang tertinggal benda alah ni..nasib la sape yang tinggalkan tu...at last jadi hak aku bawak bekal...

My Shopping List : Mac 2018

Bulan ni bulan persiapan nak pergi travel... Jakarta Bandung..tapi entri nak cerita pasal travel ni memerlukan kerajinan serta idea yang banyak...kena gigih carik idea ayat dulu la ye...


gigih carik lagi satu luggage sebab luggage sebelum ni besar sangat...so gigih la pusing satu JPO carik beg murah...He yang bayar

hiasan letak kat luggage...senang nak cam...by He


bile dah keje bidang farmasi baru rasa tersentak nak prepare..kalau tak...ada actifast pun cukup.

toiletries of course...by He


dah jangan gelak aku baca buku budak2..buku budak2 pun masa dalam train habis 1 buku aku baca
aku ni easy sleep gak la..dalam flight boleh tertido..dalam van dalam bas nak
gi jalan2 pun aku boleh tido..teruk betul...appeton pastilles dh jdi makanan feveret aka alas perut kalau perut dah kruk2

Ini He bagi hadiah..letak dalam bilik kan comel..very the hello kitty..pakkal je bilik tidur kongsi..kalau bilik sorang2 memang lagi hello kitty aku hias...


ni aku buat letak earphone, usb cable, alat2 bersihkan laptop...

ni untuk jerawat yg muncul kalau mood dia datang...

ni namanya tisu...

tisu dengan 'keperluan perempuan'

ni masa guardian buat hello kitty pwp....ape lagi grab la satu


ni jusco jual rm20 je...memang beli la...


first time beli yang besar



Pasca travel Jakarta Bandung



fedup bile travel sebelum ni bawak beg kecik..barang sumbat sempit susah nak amek..beli beg besar terus tanpa ada forbidden masuk cabin

sebab tengok kaler pink tu yg terus beli

magnet fridge wajib ok


*ekceli ada lagi barang aku shopping..next time aku letak...







kain aku beli kat Bandung aku buat baju kurung raya tahun ni

Sunday, June 3, 2018

Checklist for My Skincare Routine...

gigih carik kat pinterest..last2 jumpe kat satu blog ni...make sense and very the korean step...sebab sekarang kan anything mesti korean..food..skincare..drama..lagu...sume nak korea..aku yg tak bape korea ni pun terjebak jugak

Let's check....


Morning Skincare Routine

1. Water based cleansers
2. Facial Sprays
3. Toner
4. Essence
5. Face Oil
6. Serum
7. Eye Care
8. Moisturizer
9. Lip Care
10. Sunblock

Pastu mula mekap pulak..tapi bab mekap ni aku tak pro lagi..so skincare je la ye

Night Skincare Routine

1. Makeup Remover
2. Oil based cleansers/Cleansing oil
3. Facial sprays
4. Exfoliator (twice a week)
5. Toner
6. Essence
7. Face oil
8. Ampoule
9. Eye care
10. Sleeping Mask
11. Lip care


Malangnya...itu sume cara korea..patut la kulit diorang flawless..licin je all the time...tapi bile belek2 muka sendiri ni kan...jom check balik ape aku buat... 

Morning Skincare Routine

1. Cleansers
ku dah jatuh cinta pakai ini accidentally kawan aku beli tapi dia tak selesa pakai..dia bagi aku...
tu yang bile dah habis aku continue...
pastu merengek kat He tambah berus ni..habis tengok adik pakai..teringin jugak nak..

2. Toner
courtesy from google

3. Moisturiser
courtesy from google


Pastu terus jump pakai mekap...serum ke sunblock sume ke laut..sunblock cuma harap kat bb cream je..padahal tak kuat mana pun spf kat sunblock tu...patut la muka berpigment...

Night Skincare Routine

1. Water based cleanser only ( twice a week pakai scrub)

tapi almost everyday aku pakai scrub ni..jump dari oil based cleanser..
nampak tak pemalas tahap Thanos aku ni..tapi produk St Ives ni memang best..bile dah pakai rasa smooth je kulit tu...


dah nama pun blemish control..so mengharap la agar segala blemish kat muka ni hilang...
courtesy from google

2. Makeup remover pun untuk area mata je

tu ha benda terselit tengah2 antara tisu dengan cotton bud..aku beli masa sale je

3. Sleeping mask

the best thing ever ok...

4. Lip care (itupun kalau rajin)
aku pakai ni je..bapak simple kan...

5. Face mask (itupun kalau ada mood)...




aku pantang nampak sale face mask ni..tak kisah la kat mana...memang borong camni la..tapi bab pakai...
He pun asek bising je bile dapat tau aku tak pakai mask...


So the conclusion is,
Nak flawless macam orang korea memang idok la..







My Shopping List : February 2018


Tak tau ape nak tulis...



memang teringin nak beli beg jenama ni...terus grab dua....



kasut keje dah nak jahanam..sebelum ada scene malu (cth : tapak tertanggal dalam kedai)..
baik aku gi beli kasut lain dulu



beriya merengek kat He nak botol air ni...konon2 nak ikot level time tu la...last2 ke laut


motif sangat tiga2 kaler pink...tapi paling aku suka sweet pea




dua2 aku suka...cantik je kaler...

update masa bulan puasa..bunyi kruk kruk je la tengok coklat ni




that's it..kbye....
 

Dyan Template by Ipietoon Cute Blog Design