Tuesday, April 26, 2011

ben ashaari kenang masa sekolah

kenang masa sekolah rendah,
masa darjah teringat cikgu panggil orang itik sebab ternyanyi lagu itik gembo-gembo...masa darjah dua pulak bila dah kena lantik jadi pengawas...jadi pengawas gila kuasa..habis semua budak junior kena pukul..kejam sungguh masa tu...pastu kalau bab2 kena denda dah sebati dah..masa darjah tiga asyik kena hukum ketuk ketampi dengan ustaz..tu la sape suruh nakal sangat....tapi masa sekolah agama best, dapat ustazah paling sporting..siap ustazah tu cium orang masa last day sekolah..terharu dan sedih masa tu...darjah 6 ada lawatan pergi kl dengan putrajaya..best dapat duduk dalam sebelah cikgu dalam bas dengan satu bilik kat hotel...

kenang masa sekolah menengah,
terpaksa berpisah dengan kawan2 sekolah rendah sebab pindah rumah...tapi nasib baik dapat adapt dengan cepat kat sana...bila masuk form 2 jadi pustakawan..dapat pulak cikgu pustakawan yang sporting..memang kelakar habisla kalo dengan dia..tapi sekarang cikgu tu dah pindah..bila masuk form 4 pindah sekolah lagi..kali ni berasrama pulak..mula2 memang susah nak adapt sebab kena berdikari..tapi lama-kelamaan dapat adapt jugak..tambah2 ada pulak cikgu yang orang suka masa tu...masa kokurikulum best sebab first time dapat jadi presiden kelab...seronok sungguh...


nak join?..linkkan ke sini

3 comments:

Alya EsprĂ©zzo ✿ said...

cakk cakk..hehe teringat zaman sekolah, singgah dari blog abg ben ! jom vote abg ben kat sini :)

http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

FizA said...

singgah dr blog abg ben & follow.. :)

zaman sekolah paling best kan? ^^

kalau rajin singgah la..

http://akupunyacita.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

dyan said...

hehe..zaman sekolah la zaman tak boleh lupa...