Saturday, May 21, 2011

pirates of the caribbean: on stranger tides

pas tengok nur kasih..aku tengok cerita ni pulak..memang saje santai2 tengok cerita ni...pernah baca ada orang cakap tak berapa best..tapi pas tengok memang gempak ah...


- mula2 je dah memang lawak bila part captain jack sparrow menyamar jadi hakim...


- penelope cruz memang sangat cantik dalam cerita ni...


-mermaid lagi la cantik..tapi don't judge book by its cover sebab diorang pemakan manusia...urgh...


-respek kat barbossa sebab dia sangat baik dalam cerita ni..tak dengki lagi kat jack sparrow...


-dalam cerita ni memang nampak sangat yang jack sayang sangat kat black pearl tu..marah gler bila barbossa tipu kapal tu tenggelam...


-action dalam cerita banyak kat darat berbanding sebelumnya banyak kat laut...


-masa ni kapal black pearl dah takde..ada kat mana itu rahsia...


overall dari 5 bintang memang aku bagi 5 bintang..tak rugi aku maraton movie ni...


p/s: kalo ada sesape offer nak tengok cerita ni aku on je..hehe

6 comments:

fateen said...

yaaa!!! sy sgt stuju!!! mmg bes giler ah!! yup, barbossa mmg baik lam citer ni. & last2 dye dpt jugak kapal sendirik kan? oopss..spoiler. hehehe

first time tengok jack marah gilerr bila barbossa gtau black pearl dh tenggelam. i <3 jack sparrow/johnny depp. ^_^

dyan said...

huhu..takpe..tu la..terkejut gak bila barbossa jadi baik...kapal yg dia nak tu sng je control..gerak pedang dah gerak...respek kat jack sebab dia tak gunakan air tu utk dia tapi nak selamatkan angelica...

fateen said...

tu la..macam first time jgk tengok jack baik kat pompuan. ngehehe..

yang kureng nye movie ni sbb xder black pearl kot. kecik je black pearl dlm movie tu. haha.. tapi tetap best!! rse mcm nak tengok lagi skali~ haha

dyan said...

samela kte..kalo org ajak tgk lagi sekali orang no hal..hehe..blck pearl dalam botol..oopss...haha

shafiqabdshukor said...

best2..
lg kagom sebab barbossa sanggop potong kaki die drpd jd hamba blackbeard...

mermaid tu mmg comel2 belaka..
hehehehehe...

http://duniamohdshafiq.blogspot.com/2011/05/pirates-of-caribbean-on-stranger-tides.html

dyan said...

syafiq: barbossa sgt baik..mermaid tu nmpak je baik tapi jahat gler...