Wednesday, May 18, 2011

saya suka tengok bila lelaki tu...

entri kali ni orang nak cerita bila kaum adam ni buat benda2 yang kadang menarik perhatian aku...tu yang untung bila keje kat shopping complex, dapat tengok macam2 gelagat orang kat sekeliling kita...

1. bila lelaki tu dukung baby/ pimpin budak kecik..
yang ni aku suka sangat tengok..macam sweet gler tengok ayah tu dukung anak dia yang masih kecil..takpun kalau bukan ayah..abang ke dukung adik dia...pastu layan diorang..depan kedai yang aku keje ni ada kedai kasut..so, dapat la tengok ayah layan anak beli kasut baru...kalau ayah/abang pimpin tangan anak/adik dia yang baru dapat kaki (means baru nak berlatih berjalan) sangat sweet..itu tandanya diorang seorang yang penyayang dan sukakan budak kecik...boleh jadi suami & ayah mithali tu..hehe...

so macho aku tengok...


kan cute bile tengok....my feveret actor..johnny depp

2. bila lelaki tu jalan2 dengan familynya...
yang ni paling menarik..ni ada satu cerita...aku penah nampak budak lelaki tu jaln dengan maknya sambil pegang tangan dengan maknya..memang ada suara2 sumbang kata anak emak la..anak manja la..tapi bagi aku...lelaki macam ini jenis yang mementingkan keluarga lebih dari segala-galanya...instead of friend/girlfriend...lagi sweet kalau dia tolak troli takpun jinjit beg plastik...yela daripada duduk rumah ke lepak ngan kawan ke baik temankan family jalan2 beli barang...


3.  bila tengok lelaki tu mengemas rumah/sidai baju..
kalo macam ni dah memang kita boleh taw yang dia jenis pembersih dan ringan tulang..kalau kat kawasan rumah aku memang pernah nampak dia sidai baju..tapi tak taw la kalau ada lelaki2 kat luar sana pikir..'sidai baju tak macho la'.bagi aku diorang lagi macho dari lelaki yang tak taw buat ape selain melingkar kat rumah macam ular...

sejuk hati tengok...hehe


4. bila lelaki belai kucing/ binatang lain..
lelaki yang geli pada binatang setakat ni aku belum nampak..tapi kalau macam diorang nampak kucing tepi jalan tapi buat bodoh je bagi aku tu memang tak sayang binatang..kalau dia dukung ke  belai ke memang dia sukakan binatang...dan dia tak geli even binatang tu kotor ke kurap ke...yela, haiwan pun binatang ciptaan Allah jugak...



5. bila lelaki tu yusry kru, nazim othman..hehe..statement miang...
kak lisa surihani sila jangan marah ye..ini saje suka2 lagi menyukai..huhu

mamat hensem mana pulak ni...




2 comments:

Norsaadah Abdul Rashid said...

hahaha..xleh blah yg num 5 tuh..gatai nor...:P

dyan said...

hehe..sekali-sekala gatai ape salhnya..haha