Monday, May 16, 2011

saya tak sanggup nak tgk bila girls macam ni...

bila mood nak mengupdate blog tiba2 datang..macam ni la jadinya...sampai 2 3 entri aku masukkan..tapi ianya amalan yang kurang sihat ye tuan2 dan puan2...kalo nak blog kita orang baca..kenala rajin mengupdate..kalo tak 2 hari sekali..3 hari sekali..aku nak sangat buat macam tu..tapi banyak sangat halangan (alasan ntah ape2 ntah, korang kan adik beradik (ini bukan dialog yusry jadi pokok tu ke..kih2))....entri kali ni aku nak cerita pasal perihal kaum hawa yang aku sangatla tak suka tgk...

1. perempuan melayu islam pakai skirt/seluar pendek...
adoyai..aku sekarang keje kat shopping complex..so, kedai2 yang jual aksesori ke, topup ke, baju ke yang kebanyakannya perempuan melayu kita yang keje suka gler pakai seluar pendek..kadang2 tu bila diorng pakai sweater labuh aku tak nampak diorang pakai seluar..boleh imagine tak cemane pendek seluar tu...tau sejuk tapi sejuk atas je la..bawah tak sejuk....aku rasa diorang ni spesies mamalia bahagian atas spesies reptilia bawah...



2. perempuan merokok...
kalo lelaki aku boleh terima lagi la..lelaki yang merokok ni aku sendiri pun tak taw nak kata ape..aku cuma boleh cakap..'I HATE SMOKERS'...so, kalau lelaki merokok aku benci..perempuan merokok aku meluat..sedar la diri tu sikit..organ perempuan ni lagi kompleks...sebab kita kaum hawa boleh mengandung...boleh beranak (kalo mengandung, mesti beranak..mana mengandung tak beranak-ranak)....so, merokok tu kan boleh rosakkan organ...

muka lawa + merokok = tak lawa... pic credit to google


3. pakai baju kurung..pakai tudung tapi kain belah...
yang ni aku confius sikit..atas elok je korang tutup bila tang bawah terbuka la pulak..kalo boleh sound aku sound cenggini 'kalo macam tu baik tak payah pakai tudung'..sama je kot kalo tak pakai bila biar kaki terdedah...bagi lelaki tengok percuma...

setakat ni itu je la kot yang aku boleh komen..kalo yang artis2 perempuan melayu pakai baju tak cukup kain aku no komen sebab dah mak ayah diorang rela anak macam tu..bila ditanya..diorang akan jawab..'saya sudah jelaskan, diorang faham' lagi satu statement yang buat aku gelak guling2 'orang takde hak menilai saya, hanya Tuhan yang layak menilai saya'...adoyai..ini statement orang pendek akal...

3 comments:

shafiqabdshukor said...

btl2..
benci..benci..benci..
hahahahahahaha

SRenungan said...

assalam..
me too ;)
datang blog awak..

dyan said...

shafiq:yes...memang tak suka bila tgk peremuan melayu kita macam tu..anyway, thanks ya cos comment...

srenungan: maceh2..jemput2..tambah nasi tambah nasi...hehe