Wednesday, July 6, 2011

tranformer: dark of the moon...


yeah, buat pertama kalinya aku dapat tengok movie dalam bentuk 3D....ini disebabkan filem penuh action lagi penuh effect, transformer dah last..so, aku tak nak lepaskan peluang...memang tak rugi la bayar tiket mahal tengok 3D..macam benda tu depan mata kita je...effect & cgi nya memang tak yah cakap la..memang tip top habis....real gler robot2...ni ada beberapa komen yang aku nak bagi...


- walaupun pengarahnya si michael bay tu tukar heroin kepada yg lagi seksi, tapi aku lagi prefer si megan fox tu jugak...bagi aku si megan fox lagi hot kot...


- bumblebee sangat comel dalam cter ni..lagi2 yg dia duduk dalam rumah tu...ada gak scene touching. first, masa dia kena tinggalkan sam..kedua, teetttt..tak nak cakap la...


- dalam cter ni decepticon memang gler byk la...lagi byk dari first & second punya cter..autobots pun bertambah gak..tapi aku heran la..mana autobot twin yang selalu bertekak tu..takde pun..


- cerita ni tak complete tanpa Simmons. ex-officer sector 7 tu...nasib baik dia ada...


- ada jugak autobot yang mati..sape?..korang tengok sendiri la...


ok, dari 5 popcorn aku bagi 5 popcorn gak..sebab memang best gler..baik tgk..rugi tak tgk..dah la last..pasni mana ada lagi robot2 transformer ni..kalau ada pun..mesti takde si optimus & bumblebee..

tu nampak tak bertulis 3D...


  

4 comments:

cik dila.. said...

hah..last ke transformers?baru ingat nak tengok sabtu nih..sob2~~

dyan said...

cik dila: yeap..dengarnya gitu..kalo betul last..dah tak dpt tgk bumblebee lagi...hehe..bagus2...

deqlis said...

saam kenai..
wah tgk 3D erk..mesti besttt!! sis tgk yg biasa jer..


Jom join GA Deqlis.. Timaceh

dyan said...

deqlis: mmg best...tapi kan..org tgk 3d sekali..2d sekali..maksudnya 2 kali..anyway, thanx komen