Friday, December 23, 2011

entri seminggu sebelum study week...

macam biasala..bila dah nak habis lecture ni semua benda kena kejar..dengan test lain..quiz lain..even ko-Q pun tak nak terkecuali..tounament pun nak dihabiskan jugak...memang pressure habis la minggu ni..nak lepak2 memang tak la..setiap hari akan ada assigment kena buat..kadang2 tu terpaksa postpone sat buat assignment sebab nak study for kuiz ngan test...tapi hari paling penat bagi dyan hari rabu dengan khamis..penat tak penat tu yang nak cter sat gi ni...

HARI RABU
minggu ni dyan kena tinggal sorang (bukan selama ni aku duduk bilik sorang2 ke kat bilik)..bukan tu sebenarnye..aku kena tinggal sorang2 sebab family aku pegi KL dari selasa malam..sebab nak jenguk atuk kat ulu yam..so..ibu awal2 dah pesan kat dyan suh jenguk2 kucing kat rumah tu..kalau boleh balik la..tido satu malam...bagi dyan sume ni tak jadi masalah as long as aq ada kenderaan..tapi masalahnya sekarang dyan takde transport..takkan dyan nak harapkan kawan2..menyusahkan diorang je...sebab diorang pun ada benda..nak dating ke..lain la aku..aq langsung takde pakwe nak diharapka...(ape aq merapu ni)..memandangkan selasa malam tu hati dyan tak tenang..so, pagi rabu tu dyan tekad jalan kaki balik rumah tengok kucing..penat jangan cakap la..sakit pala..sakit kaki sume ada...tapi lepas kesusahan yang dyan tempuh..ada benda yang buat dyan happy...lab quiz yg terakhir dapat markah la jugak...kalau tak telur ayam je..dah kenyang aku makan telur ayam...

pas lab quiz ingatkan nak duduk lepak2 sambil monteng ko-Q...sekali tak pasal2 kawan kol coach suruh datang...memetir la jugak...last2 dapat tahu puncanya lawan aku untuk second round tak datang..so..salah seorang kena datang..aku dengan paksa rela kena la datang untuk dapat title menang tanpa bertanding...terus hilang sakit kaki aku (sebab punca aku ponteng sebab aku sakit kaki)..lawan punya lawan..tak sangka pulak aku dapat masuk final...(haha..ngaku tak reti pukul tapi dapat masuk final)..terbaik la...ahak...cam biasa la..selagi tak pukul 6 selagi tu ko-Q aku takkan habis...balik dari ko-Q bukan nya berakhir penat kat situ je...ada lagi benda kena datang..sebab kawan aku order print note...aku pun kena la buat...memang banyak la...tak kisah asalkan fulus masuk...pas habis print...ada lagi kawan aku a.k.a regular customer datang...fulus tu fulus...jangan sia2 kan...sampai tak sempat mandi nak pegi makan...ahak2..pas makan baru la ada peluang nak mandi...masih lagi belum tamat cter ni sebab aku kelam-kabut kemas2 sebab nak balik rumah...sampai rumah pun sama...kemas ape yang patut dulu sebelum boleh rehat & study..pikir nak monteng jangan cakap la..memang selalu terdetik...

HARI KHAMIS
pagi bangun macam biasa...pastu ngadap nota cartography sebab ada test..ngadap tak ngadap je sebenarnye...sebab pala otak pkir pasal keje kat rumah ni sebelum pegi kelas...paling best...member dyan masak megi buat sarap...heavy breakfast la...bagus jugak sebab tenaga memang kena banyak sebab 4 jam...tapi yang suspens nyer..dah sampai kelas sekali lecturer announce dia tak dapat masuk kelas sebab ada hal penting...ada baik dan buruknya..baiknya aku dapat la revise betul2 untuk test dan yang tak berapa nak best nampaknya kuiz ngan lecture belum selesai lagi la...pagi tu cuma satu test je settle sebab kelas petang lecture buat SURPRISE bila salah bagi soklan...soklan untuk budak tahun 2 dia bagi soklan budak tahun 4..dah la budak tahun 4 kos lain pulak tu..memang surprise giler...dah semua benda yang tak jadi pagi tadi di postpone ke malam..akibatnya kami sekelas dah ada kat lab dari pukul 8 malam sampai pukul 11 malam..

p/s : gler lawak tengok dak2 ni tahan ngantuk masa kelas GIS...

HARI JUMAAT
kereta aku yang bertapa kat workshop sekian lama akhirnya keluar jugak...bapak aku pun dah approve kereta tu dah takde masalah...Alhamdulillah...

study week dah start...tapi aku tak boleh nak ngadap nota lagi sebab assignment tak settle...nasib baik lecturer aku sorang tu baik giler...

kan bagus kalau notebook aku sume warna pink..mst aku rajin baca..#akutipu

0 comments:

 

Dyan Template by Ipietoon Cute Blog Design