Friday, March 30, 2012

Universal Studio Singapore, Singapore

ok blog..sile jangan bebel kat aku kayak kucing aku yang bernama bell yang kuat membebel ok...teramatla lama aku tak hupdate blog ni...padahal memang banyak GILERRRRRRR benda nak habaq kat korang ni sebenarnye..pasal life bile dah sem 4 la pasal kucing yang baru lahir..pasal tu la pasal ni la..tapi yang pasti first thing aku nak cerita pasal trip aku pergi ke Universal Studio Singapore..

bayar dalam rm230 termasuk transport passport dan segala macam port yang ada...yang mahalnya tiket masuk uss tu..kalau tak masuk tak sampai seratus kalau takat jalan2 cari pasal kat singapore tu..mesti ramai yang dok geleng kepala kan bile dengar harga kena bayar tapi percaya la..it's really worth it..
awal jam 7 malam pagi dah berkumpul kat FAB tu..(tu memang tempat menunggu) kalau nak pi mana2 kat situ memang top..sebab semua orang taw tempat tu..memang tak sabar giler la nak pegi..ape taknya..lepas berbelas tahun tak jejak kaki pi singapore (means dyan memang pernah pegi and tinggal kat sana)..pastu ni ada peluang lagi nak pergi..memang tak lepaskan peluang..dah lama ngidam...pendekkan cerita..(panjang tak kata ape..panjang duduk diam je)..lepas imegresen Malaysia ngan cek passport kat singapore kitorang sampai dalam pukul 11 kat uss tu..first thing kitorang target mesti la kat transformer..ramai cakap kat situ best..
ada lebih kurang 7 tempat kat uss tu...kitorang start dari (ikut urutan) NewYork, Sci-Fi City(Battlestar Galactica & Transformer),Ancient Egypt(The Mummy),LostWorld(JurassicPark),FarFarAway(Shrek),Madagascar,Hollywood

muka pagi yg takde semangat..

muka pas sarap kat Tuas sebelum pegi imegresen Malaysia

yeah..dah sampai depan..tinggal nak masuk je..tunjuk tiket dulu..


tukar plan tak jadi pi transformer...naik roller coaster dulu..yang merah tu jadi pilihan

battlestar galactica human..ada 2 jenis human & cylon

sebelum naik roller coaster kena simpan beg dalam locker dulu..hamek kau lame sangat sampai kena cas sgd7..



transformer 3D..here I come..

that's optimus..battle 3D experience seriously best giler sampai terpikir nak naik lagi..

lepas feel extreme feel budak2 pulak naik benda alah pusing2 ni..

next stop..ANCIENT EGYPT..kesal tak boleh naik indoor roller coaster sebab prob..huaaa..




go through pergi jurassic park..

ini sebelum beg dan baju basah..


selain keluarkan duit utk bayar duit locker..terpaksa sekali lagi keluarkan untuk beli baju transparent ni ha sebab travel naik bot (bot ke?).. kredit to google

welcome to fara far away..nampak tak muka aku kepenatan?..


instead of castle..kitorang adventure lagi dengan shrek 4D adventure..bukan takat gmbr depan mata..boleh rasa sekali ..

are we looks like kid?..of course..



ni travel naik sampan pulak..travel sambil nyanyi

nampak je gumbira padahal badan hanya sendiri yang tahu betapa laparnya..

last but not least..bergambar dengan woody woodpecker..dia je la yang kitorang sempat capture sama2..yang lain kempunan..

souvenir of course walaupun poket dah kering..


*ekceli lepas pergi madgascar tu kitorang pergi dekat STEVEN SPIELBERG SPECIAL EFFECT..memang special la wa cakap lu..effect hurricane dekat jeti..siap ada kapal masuk lagi..

*ada dua show kitorang terlepas..satu show kat jurassic park lagi satu show kat new york..ada tayangan pukul 5 tapi tak boleh masuk sebab masa dah time..huaaa..

*makanan yang sikit punya banyak kitorang bawak akhirnya dapat santap dalam bas waktu nak balik..tapi takde selera sebab perut masuk angin..kah2..

1 comment:

Travel Delight said...

Pakej Tempat-tempat Menarik di Singapura
- Universal Studios Singapura
- Singapura Marine Life Park
- Singapura Flyer
- Day + Night Safari di Singapura
- Tempahan Singapura Marina Bay Sands Hotel
- Tempahan Hotel Masa Perayaan Sentosa Singapura
dan lain-lain

Travel Delight
http://traveldelight.biz
QQ: 841-888-666
ask@traveldelight.biz
+65 6292-2221

Hai, kami adalah agensi pelancongan di Singapura. Blog yang anda tulis sangat sempurna, gambar-gambar anda juga menarik dan cantik. Ia sangat berguna untuk tetamu kami. Bolehkah kami bekerjasama dengan anda?

Kami mengharapkan balasan anda.