Friday, April 6, 2012

when a stranger calls..(part 1)

"mana facebook si gf aku?" "ko ni sape?" "ape hak kau"
"AKU SEBARKAN NO KO KAT FACEBOOK BARU KO TAW"..

tulah kata2 berbaur ugutan yang orang lemparkan kat aku by someone yang betul2 asing dalam hidup aku tapi cuma tau nak control girlfriend dia yang tak cantik tu (haha...jahatnya aku)..ok fine..his girlfriend is actually my coursemate merangkap kawan aku kat utm ni..benda ni actually dah lama berlaku..since sem 3 lagi..by the way aku sekarang dah sem 4...aku masih ingat kata2 first dia yang buat dia ganggu aku..
"hari ni takde kelas eh?"..(waktu deepavali boleh pulak tanya kelas ada ke tak..tak reti baca kalendar ke hape)..firstly aku heran cemane mamat ni boleh dapat no hp aku..and then his gf bagitaw dia yang bagi sebab bf dia mintak no tepon kawan2 dia kat utm ni..malangnya no hp aku ngan kawan aku lagi sorang merangkap ex rumate dia yang bagi...rasa macam nak buggy penumbuk je kat dia..gatal sangat bagi no tepon aku apesal...awat tak bagi no dekan fakulti ke..pak guard misai yang jaga pintu gerbang utm ni ke..takpun cleaner kat kolej tu ha..

pastu kitorang terus in contact sampai la aku rasa kredit tepon dengan life aku ni hanya untuk jawab soklan pasal girlfriend dia..pada mulanya I'm really don't know what the reason is tapi bile dengar dari kawan aku his actually cemburu buta tahap gaban...patut la tiap kali tanya aku mesti dia tanya si gf dia ni ada tak layan mana2 lelaki kat utm..and I just answer.."tak taw"...dan bile dah sampai tahap aku dah rimas sangat2...cos dia always chat with me kat fb..kalau tak dapat reach kat fb..he call and sms whatsoever la...I think he's a psycho actually..yela..kalau 24 jam pikir awek dia dengan lelaki lain bukan psyko ke namanya tu..aku pun taw yang dia control one of the account fb awek dia yang masa tu ada kat group kelas kitorang (means group kat fb la)..aku ada nampak dia ada komen satu dua kali kat group tu..(tak malu betul)..actually before that ada satu benda berlaku kat fb yang hanya diketahui oleh certain coursemate kitorang..

akhir sem 3 aku gaduh besar ngan dia sebab dia ganggu aku waktu jawab exam..so what..masa tu aku dah mula rasa lega cos he not disturb me anymore..aku pun ada cakap kat lagi sorang jangan layan cos he's pathetic..aku tak suka nak tolong orang yang kaki paksa ni..senang betul hidup macam tu..

then mula la sem 4 yang agak tenang...malangnya aman hanya sementara sahaja sebab he's back..he call me sebab dia baru je tukar no..btw..dia ni memang kaki tukar nombor..banyak betul duit dia kan..tak paham aku..as I can expect..dia akan carik aku untuk tanya pasal gf dia...and this time aku memang tak layan langsung...psiko dia tu buatkan dia tak berfikiran waras sampai sorry to say dah kurang ajar sangat2..pernah satu hari tu kitorang ada discussion group kat library..he keep calling his girlfriend yang kebetulan satu group ngan kitorang..when I come to explain that she got so many things to do he never want to hear it..hanya taw yelling macam orang giler...and aku meletup time tu jugak yang buatkan aku halau girlfriend dia dari discussion tu..daripada sakit hati better she go from us...

sifat kurang ajar dia makin lama makin menjadi-jadi..this time bile kitorang buat discussion again at hostel...bile gf dia cakap buat hostel kawan aku ni dia tak percaya sampai dia nak cakap kat kawan aku ni...urgh..buang air liur je cakap kat ngan dia...dah la takde adab...dalam pukul 6 lebih gitu he calling his gf and ask her to go back to her room without any concrete reason.."wadebak, apesal pulak kena balik, buang tebiat ke hape"...nak ngelak dari dia keep calling so kawan aku pun tutup la telepon dia..he disturb us dengan telefon kawan aku lagi sorang...what we do is..angkat telefon tu and stay silent..tengok sampai mana dia bertahan..kitorang pikir dia akan serik..however..not..dia antar mesej kat kawan aku yang mengugut akan sebarkan no tepon kawan aku ni kat internet...I just can think kalau la dia ni ada kat depan aku jugak bile dia cakap macam tu I will kill him that time..tindakan yang melampau sangat..he can't be forgiven..tipu la kalau cakap kitorang maintain tenang lepas dia cakap macam tu...we answer that call...masa tu semua group member termasuk la aku dah meletup..sape lagi mangsa gunung berapi kitorang kalau tak gf dia...teruk dia kena hambur...memang betul bf dia giler sebab lepas jawab call tu he still calling us...bile tak jawab boleh pulak cakap kawan aku bodoh...so that's why lately timeline twitter and facebook aku penuh dengan amarah..(cewaahhh..ayat tak menahan..)...

*akan sambung ke part 2..korang mesti penat baca..sama la ngan aku..penat naip ni ha..

2 comments:

Aboy93 said...

ni kisah benar ker? :)

Pernah berada di situasi ni, ya allah.. memang tension..
tapi situasi nye agk terbalik pabila si gf yg sibuk tye bf dia kat boy,

at last, jawapan yang satu pun keluar,
"kau ingat aku ni abah dye nak tau ape dye buat semua?"

haha..

Done follow, nak tau update ep2..

#keepin smile

dyan said...

aboy93 : it's really true story of mine..seriously tension..cakap byk kali jgn ganggu tapi dia still tak paham2...sampai kitorang dah anggap dia giler..huhu..thanx for reading..akan datang ep2..