Friday, October 5, 2012

Skudai & Johor Bahru, Johor : Skudai Parade, Jusco Tebrau, Steamboat Mutiara Rini

inspire dari program mad markets di mana femes blogger hanis zalikha jadi pengacaranya..maka ku tukarkan tajuk nya sedikit dan ditambah dengan ayat lebih panjang...
macam biasa..bile duit banyak kat akaun first thing kat kepala mesti mau jalan2 makan2 dan shopping2ngan...destinasi yang dituju mesti la jusco tebrau...macam biasa la..kami sesat sampai 2 jam baru sampai jusco..ayat ini menyebabkan aku tidak mengaku yang aku adalah orang johor..this time kami menyewa kereta kerana ku tidak mahu membebankan kereta kancilku yang tercinta...ikut pada flow jalan2 kitorang bukan takat jusco tebrau sahaja tapi banyak tempat dari pagi sampai ke malam...

kiranya flow kitorang macam ni la
kedai servis laptop - skudai parade - jusco tebrau - steamboat mutiara rini...

sampai je jusco tebrau dalam pukul 3 petang..perut dah beruk ber'rock'...papehal carik tempat mengisi perut dulu...mula2 je member dah reject pizza hut dan sewaktu dengannya, food court jusco, johnny's...sekali bila lalu depan kedai makan black canyon je ada pulak promoter bangla sibuk buat muka sekesian mungkin untuk tarik kitorang datang makan...tengok2 menu boleh tahan sedap...tengok kedai lain dulu dan akhirnya sangkut jugak kat black canyon...

masa ni menggagau carik jusco tebrau...sori guys..I'm helpless GPS..haha

Iced chocolate...caya tak..harga makanan dan minuman kat black canyon sama...

mine...fettuccini tom yam...

kawan punya...teriyaki chicken steak (betul ke tidak namanya aku main bantai je)
ini pun kawan punya...lupa pulak tapi kawan cakap rasanya macam nasi ayam...

tisu buat kenangan...haha

muka tenang + tak bermaya menunggu makanan..muka selepas makan tidak dapat ditangkap...imagine je la sendiri...


bila perut dah kenyang..senang hati la nak berjalan-jalan sume...tak tau pulak masa kitorang datang jusco tengah renovate surau....dah berpusig lagi carik surau...akhirnya jumpa jugak 

no option..kitorang amek wudhu kat tempat dak kecik...cori tau...

lepas shopping barang sikit...member ajak tengok wayang..sebab misi jalan2 kitorang can't complete without watching movie..movie yang jadi pilihan..movie jerung..
cute tak ikan jerungnya?..


before masuk panggung..sempat jugak kitorang beli nachos ni..saje mau menery..it's a mexican food...tambahan satu sambal amende ntah namanya...



sekali lagi..bila pergi jusco pun sesat..balik pun sesat la..tapi tak macam dulu punya jenjalan...sampai ke bandar jb kitorang pusing...dari jusco terus ke mutiara village steamboat mutiara rini...ramai kata murah..so kitorang cuba la..

inilah tempatnya... kredit to google

how is it looks like..macam ni la...kredit to google..

tempat amek makanan..kredit to google

kalau korang tanya cemane rasa kuahnya or whatever it is...kuahnya tak bape mengancam lagi2 kuah tomyam...and also makanan laut macam fishball fishcake tu pun tak bape sedap sebenarnya..tapi seafood segar2..gara2 nak kejar masa seafood yang kitorang grill rasa hanyir lagi...tempat ni popular sebab available price for student..sorang kena rm23 tak kisah la bape banyak korang makan...but if you ask me makan kat situ lagi mungkin aku berfikir 24576895 kali dulu baru datang sana...


sempat beli chachos dulu sebelum balik rumah..nak habiskan lebihan mustard ngan sambal nachos tadi..

recently try this kfc zinger double down...boleh tahan la rasanya tapi benda yang macam pepperoni ni apesal ntah takde masa aku order...

tak lupa juga samurai burger...pun boleh tahan sedap...


3 comments:

Anonymous said...

I have a problem with the overall premise of your article but I still think its really informative. I really like your other posts. Keep up the great work. If you can add more video and pictures can be much better. Because they help much clear understanding. :) thanks

Anonymous said...

Good post. I be taught something more difficult on totally different blogs everyday. It is going to always be stimulating to read content material from different writers and observe slightly something from their store. I'd prefer to use some with the content material on my blog whether you don't mind. Natually I'll provide you with a hyperlink on your internet blog. Thanks for sharing.

Saudagar Alam Lain said...

Salam Dyan, nice blog u have here. Would u be so kind to share the guide I made for our fellow muslims to locate the prayer room. Thanks in advance.
http://saudagaralamlain.blogspot.com/2014/05/direktori-surau-aeon-tebrau-city.html