Friday, November 9, 2012

Sekarang aku dah sem 5 a.k.a tahun 3 sem 1...

mula2 terpikir nak update pasal aku tengok wayang hari tu...tapi tangguh punya tangguh last2 biar gitu je..dah jadi draft dah entrinya..sungguh tak senon aku ni...tapi takpe la..yang jadi draft tu akan tetap jadi draft..ni aku nak citer pasal life aku masa sem 5..kalau tak tahu sem 5 tu ape sem ni lebih kurang aku dah masuk tahun 3 la ni..lebih kurang setahun setengah lagi nak grad..pastu boleh la kawen..verangan sungguh aku ni..colan pun takde..ish2..

actually aku lupe nak citer..
dari sem lepas aku dah tak duduk kolej..
aku duduk rumah..
jimat sikit duit asrama...
kalau nak compare masa sem 3 dulu banyak giler potong sampai bankrup aku..
duduk mewah tapi makan tak semegah..
same je macam tak mewah kan..
kalau dulu yuran aku tiap2 sem rm1000+++
sekarang ni cuma rm900++..
nampak tak bezanya tu..\
mesti la ada bezanya...

aku ke kolej naik kereta.. (ada lesen la katakan)..
so pasni tak yah tunggu ibu ayah free baru nak gi jalan2..
tunggu aku ngan member2 free je boleh jalan2.. (nak kata free all time)..hehe..
at least tak menyusahkan diorang..
kalau dulu nak beli barang kena tunggu diorang off keje..
takpun tepon delivery..
kini tidak lagi..
nggak perlu susah2 deh..
hanya amek kunci..start kete dan blah..

pasal schedule pulak..
takde banyak beza pun..
tukar punya tukar..
kelas cuma 4 hari je..
jumaat sabtu ahad holiday...yippeee..
hari paling cuak adalah hari rabu dan khamis..
itu mula2..
sekarang ni tambah lagi satu hari..
hari selasa...
pun cuak jugak macam hari rabu dan khamis..
ape kah sebabnya..
hanya aku dan kelas 3SGG sahaja yang tau..huhu..

pasal kos aku ni..
Alhamdulillah..setakat ni aku dah pandai guna software ArcGIS..
makin lama makin kena explore tools dalam software tu.. (ko paham ke idok ni)...
dah mula faham pasal GIS ni..
tapi yang musykilnya..
peluang keje cerah ke tidak?..
adakah ianya secerah bahagian perubatan....
tengok pada perkembangan senior2..
cepat je dapat keje...
tapi rezeki tak ke mana kan..
kalau budak2 lain terpikir nak sambung master..
mungkin tidak bagi aku..
nak terus keje carik duit..
giler lama tak rasa naik bas balik rumah (ok fine aq buat lawak bodoh).. - pic credit to my friend


my workspace...sesugguhnya meja lebih kecil dari yang kat hostel

sebelum tengok kete..bagi tengok kunci kete dulu..hehe..


view sekitar rumah aku...that car is mine

kalau kat rumah dia lah jadi peneman bile buat assignment...

kalau tv takde citer best..duduk depan lappy pun boring so inilah dua benda  yang jadi  peneman..

hatiku hancur bile tengok external hard disk ditogel kayak gini then pekedai tu cakap dah tak boleh baiki lagi..adushhh..

sem ni aku berpeluang jumpa dengan member aku yang lost masa sek men dulu...dia keje kat klinik kesihatan taman universiti...


0 comments:

 

Dyan Template by Ipietoon Cute Blog Design