Monday, January 27, 2014

My Friend's Wedding..

bile umur dah 20++ ni..of course la citer pasal kahwin akan jadi hot topic..ye la..mana taknya..kawan2 yang selalu main kejar2 dengan kite...pegi jamban sama2..takpun masa hari sukan duk pakat lari dari cikgu..sembunyi satu tempat sampai tempoh latihan sukan tu habis...dah lama tak jumpa tup2 dengar cerita budak sekian2 dah kahwin..tak terkejut ke dengor..walaupun benda tu normal (sebab ibu lepas spm terus kahwin dengan ayah)..anak2 dia je tak ikut jejak langkah...nak buat macam mana belum jodoh...

budak2 sekolah rendah dengan menengah yang dah kahwin dah tunang tu..aku ucapkan tahniah..awal jodoh korang..mohon korang doakan aku sekali dapat jodoh ye.. *buatmukatembokjap...

setakat ni yang aku tau budak sekolah rendah paling ramai dah kahwin..lepas tu baru sekolah menengah...matrikulasi belum lagi...satu universiti dah sorang...

ni gambar2 kawan dari sekolah rendah sampailah universiti....sori geng..cilok dari fb korang ni...

JULIA...ini antara kawan sek rendah yg memeranjatkan..sebab tau2 je anak dah dua..bile ditanya kahwin umur 19..lebih kurang macam ibu jugak cuma lambat setahun je...awal betul jodoh kawan aku ni...


RADEN NUR SHUHADAH..nice concept..nak buat camni jugak la..


MIRA...ni antara kawan yang paling rapat...membesar sama2..kawan gaduh..kawan main..paling tak lupa dia yang tolong aku masa aku mula2 naik basikal 2 roda..rajin dia layan...so masa dia kawen..memang paling excited..since pindah skudai memang tak jumpa langsung...


SITI HAJAR OTHMAN...masa ni pergi dengan aten...sebab dekat kendurinya.dalam UTM..so kalau tak pergi memang rasa tak best la...untung jugak datang..sebab the only wakil dari sekolah rendah taman suria..






yang ni tau dari bertunang lagi..pun dah kawen..bakal jadi ibu ni..

ada lagi sorang...fara sofia..tapi carik dalam facebook takde..deactivate mungkin...

setakat ni..ini je la yang aku tau kawan2 sekolah rendah..tak tau la yang lain..dah habis sekolah rendah..masuk sekolah menengah pulak..sekolah menengah 2 orang je yang dah kawen...

wedding ni paling meriah sebab datang konvoi dengan member2 sekolah menengah..gambar dari handphone sendiri takde...dah lepas datang wedding tu...pegi lepak dekat jusco jap...

ni yang latest member sekolah menengah kawen....ni pun senyap2..tau2 je ada gambar kawen dekat facebook...


begitu lah cerita perihal member2 kawen ni..nak cerita kawen sendiri tak tau bile...just nak share kegembiraan bile dapat tau status diorang ni dari cik ke tuan..ada yang dah jadi ibu dah pun...dulu selalu berbual je pasal tunang la..kahwin la..anak la...sekali tengok benda yang selalu dibualkan waktu rehat betul2 jadi...

0 comments:

 

Dyan Template by Ipietoon Cute Blog Design