Sunday, February 16, 2014

Film Geeks...

melihat kepada kapasiti dalam folder movie yang terdapat dalam external hard disk... boleh diterima kalau title film geeks tu ditujukan...seriously memang banyak..dah macam koleksi peribadi...semuanya hasil sedut dari kawan2 tak pun hasil download... semua genre ada..romantik, kartun.perang,science fiction,hindu....you name it..citer melayu pun banyak...macam2 kualiti pun ada..ada kulaiti direct rekod dari panggung, blu ray..paling best dapat high definition..memang puas tak terkata....
sebab tu la kalau tak pegi tengok wayang tak rasa rugi pun..tunggu link download keluar...kalau jengah kat tempat vcd cetak rompak tu kan..mostly citer yang dijual dah ada dalam external..cuma dah tengok belum tengok je lagi...

kalau lalu kedai cd seolah-olah kite lalu kat kedai kasut tak pun handbag sambil tu kan boleh feeling2 macam ni...

geek charming movie..sampai sekarang simpan cerita ni sebab best...

ni lalu kat kedai kasut..kite lalu kat kedai cd... nampak tak perbezaan di situ...

ni dari folder yang di download sendiri...

ni dari kawan....


ni masa praktikal 3 bulan tu..balik rumah tak pikir ape terus layan movie2 ni...saje catit nak tengok banyak ke tak..


ni masa sem lepas...paling banyak of course masa cuti sem sebulan aritu..habis dah tak tau nak buat ape kan..layan kan je la ...

yang bestnya kite tidak keseorangam..ada geng yang 1 perangai..so kalau kumpul satu meja kat kedai makan tu..tengah2 makan mula la citer2 pasal filem2 yang dah tengok..kalau sorang mention filem yg belum tengok mula la nanti nak mintak...discuss la ape yang tak best psal citer tu...ada slack ke tidak...plot macam mana..dah macam pengkritik filem tak bertauliah rasa...

kalau position layan movie pun penting jugak..tak suke layan kalau sambil baring..kompem tengok tak habis sebab dah tidur..so best kalau dalam keadaan steady...kalau citer bosan at least ada effort nak habiskan citer tu...

psst, kalau tengok citer melayu selalu akan ada multitasking..contoh...bukak citer sambil tu layan whatsapp kat handphone..crazy huh...*tetiba...kalau citer ada subtitle tak boleh...

0 comments:

 

Dyan Template by Ipietoon Cute Blog Design