Wednesday, March 11, 2015

Me Now

Halo

Sile la tatap blog yang serba baru lagi serba kosong giler ini..tak tau la nak decorate cemane..but less is more right...

ada sebab nape blog ni tidak berupdate berabad kurun lamanya in the kingdom far far away *dahmulameraban dah aku ni..sebab sekarang I'm working now...relate with my course and relate with what I'm learn... Alhamdulillah...

life changes with time..takpe la..slow melow marshmallow yummy cicah coklat pergh...perancangan masa depan untuk memiliki aset sendiri akan dilakukan...the important now..selalu bersyukur dan berusaha..ingat family..sebab mereka la tulang belakang hidup kite..kan2..

orang kata bile dah keje memang takde life..yes it is..itu satu quote tepat lagi padat...you wake up at 6/6.30 a.m..siap2 pegi keje awal takut stuck kat traffic jam di kempas..masuk keje pukul 8.30..ngadap pac sampai pukul 12 tengahari..lunch time..pastu sambung balik ngadap sampai la pukul 5.30..kalau rajin ot la sampai pukul 6.30 ke 7 ke..balik rumah on9 atau lipat baju pastu tido..then rutin tersebut akan disambung keesokkan harinya...bile masuk hujung minggu jalan2 ke..tgk wayang or shopping smpi puas...tiap2 30hb gaji...kind of boring tapi itulah hakikatnya...

when you explain that kind of thing to your unemployed friend...pastu diorang mengeluh 'takde life la macam tu'..balas je balik.. 'habih ko nak life guane?'...makan tidur makan tidur besarkan badan macam gajah pastu habiskan duit mak bapak...itu lagi teruk aku rasa...

pernah kadang2 terpikir nak sambung study master..tapi boleh dipostpone kemudian right...ada rezeki sambung...kalau tak nak ya nggakk apa2...

bile dah keje ni...rasa senang hati sangat bile dapat tolong mak ayah...belanja makan...kasi duit..bayarkan ape2 yang patut...cth : duit rawatan kucing..maintenance kucing memang berganda harganya compared dengan manusia...that's the fact...



0 comments:

 

Dyan Template by Ipietoon Cute Blog Design