Thursday, March 26, 2015

My Shopping List : August 2014

Why august..nape tak bulan 1 lagi..ekceli bulan ogos adalah bulan aku start independent untuk mencarik duit...bekerja la orang Malaysia cakap...so mari kite tengok ape benda yang boleh dibeli setaraf dengan gaji yang kite dapat..senang citer...ukur baju di badan sendiri ketika itu kan..hee..

and lagi satu..what kind of girl without shopping...kan2...

So let's scroll guys...

ok..bulan ogos adalah di mana bulan tersebut aku bekerja part time di gedung baju..tak besar mana pun...tpi banyak branch..keje part time carik duit sementara dapat panggilan interview untuk kerja tetap...masuk pukul 10 balik pukul 10..wonder guys how tired I am keje waktu tu..hmm..dengan tak boleh duduk..kalau nak duduk kena pandai carik blind spot...and tanpa pengetahuan supervisor..cover2 la orang cakap...gaji..hmmm...tak mo la habaq..cukup la..tapi 3 angka je la...dah rezeki..redha saje la...tak sampai sebulan keje tetiba company sekarang call sebab ada interview..Alhamdulillah di terima..esoknya jugak buat surat notis berhenti terus..kejam di situ nampaknye ye..tapi nama pun part time..so part2 saje..nak tetap memang kena pikir ratuspuluhkali jugak keje kat situ..

ah sudah..aku dah melalut ni..kata nak cakap pasal barang shopping..haishhh



sepanjang menganggur memang barang2 ni banyak habis dan tidak berganti...and I will not use my mum's money....not ever k..no no..so grab punya grab..sampai la overspend..tak guna punya diri...hmmm..tobat kena kira2 dulu sebelum amek...

- Colgate Plax Fruity Fresh
- Mentholatum Lip Ice (Strawberry)
- Garnier (since dah comfortable dgn produk ni) Aqua Defense Moisturiser
- Garnier Aqua Defense Toner
- Maybelline Clear Smooth Original (Natural)
- Garnier Light Complete Scrub
- Vaselline Aloe Fresh Lotion
- Eye Mo
- Pixy Cleansing Lotion
- Salonpas Capsicum Patch (belikan untuk nenek)...
- Watsons Shower Gel Peach Scented


See..banyak kan hasil rembatan sume2 ni..mana la tak overspend..ni pakkal je ada yg discount sebab jadi ahli watsons...



tidak dilupa watsons square puffs dengan watsons pocket tissues..benda wajib ni..tertinggal fon takpe..jangan tertinggal tisu..merana rasa...(Prinsip hidup)..hua hua hua..




treat my mum at sedap corner since masa tu tak boleh masuk sushi king disebabkan kaum lain memenuhkan restoran tersebut dengan kaum diorang..haishh...sabor2...



0 comments:

 

Dyan Template by Ipietoon Cute Blog Design