Saturday, April 4, 2015

I Need To Plan Everything

Aduh...bile dah keje ni kan..hobby tetap tak boleh lupa..

- tengok movie,
- baca novel
- mendownload (download pun hobby ka)..ye la kot
- update blog (it's compulsory to put in my one of the hobbies list)

and not just hobby..benda wajib jugak..just like

- kemas bilik..buang habuk sume
- iron baju untuk seminggu

tapi..masa banyak dihabiskan di ofis..yela ape taknya..dari pukul 8.30 sampai pukul 5.30..berapa jam tu?..you do the math ok...

balik2 je badan dah letih tak pikir ape...lepas mandi solat..on9 jap..pastu bap/bab (bunyi bile badan di lambung ke katil) tido...

so bile nyer la nak tengok movie baca novel sume..the only thing yang boleh dibuat hari2 adalah download...sebab senang je...torrent file dah lama kumpul tinggal add je dalam utorrent software..tinggalkan semalaman ye tuan puan biar semua bahan meresap ke dalam ayam (*akudahmelalutni)...tengok movie tu sampai sekarang masih memilih masa yang sesuai..ada pun multitasking.. contoh : iron baju untuk seminggu sambil tengok maharaja lawak mega ataupun layan drama delina..itu je la..sebab movie ni perlukan fokus gak..takut kang terlepas scene best2..kan2...

ok..so far this is the plan...

baca novel

- masa yang ada untuk melakukan hobby ini adalah ketika aku sampai awal di ofis dan sementara menunggu ofis dibuka...since aku tak pegang kunci ofis..so ianya sangat la terseksa bile terpaksa tunggu depan ofis tanpa buat ape2..so pembaziran masa adalah kawan syaiton nir rojim...jadi membaca novel di dalam kereta sehinggala waktu menunjukkan jam 8.25 pagi...not bad jugak cara ni tau..even masa singkat kan..cos bile dah sampai rumah hanya laptop yang dipandang...



can you see that my novel so far yang belum baca...sekarang tengah baca novel 'Suami Sebelah Rumah'..
tengok movie/drama

- kalau drama maybe multitasking..contoh : iron baju tu la..kalau movie perlukan posisi duduk di depan laptop..tetiba terasa nak beli cooler pad at the same time boleh dibuat table..boleh tengok movie atas katil..omg..that time is so heaven you know...rasa macam nak start kete and buy that cooler pad..


aritu dah repair monitor..so I can put my laptop like this..cuma kena alas sebab panas...

rasa memang tak berganjak kalau camni punya gaya...
should be on my list senarai patut dibeli... 


mendownload

- ala..yang ni kalau ikut pada kadar keletihan dan masa..memang hari2 apabila laptop dibuka dan ada idea citer ape yang perlu didownload...kire hari2 la...no hal la..

update blog

- target 1 minggu 1 entri..kalau terlebih banyak masa jadi la 2 3 entri dalam 1 hari..seriously..too much thing nak citer sebab masa sudah banyak berlalu dan banyak benda nak sembang kat sini tau.. serious.. *angguk2kepala..cayola cakap den..harap beristiqamah dalam membuatnya...

ok..ini perkara wajib yang patut dibuat setiap minggu..

- my aim : update blog walaupun itu perkara yang simple...

kemas bilik dan buang habuk

- yes it is..disebabkan bilik mempunya habuk dan juga kucing yang boleh tahan tebal dan panjang bulunya..jadinya mengemas bilik tiap2 minggu amat la perlu..since dah beli vakum..maka kerja yang ingin dilakukan amat la senang...cuma masih mengekalkan konsep berperang dengan habuk dan bersin..argh...

iron baju seminggu

- kalau dah seminggu tu..maka baju dan tudung bukan la calang2 kuantitinya..jadi multitasking diperlukan agar masa dapat digunakan sebaiknya..sebelumnya layan maharaja lawak mega..sekarang layan drama yang amat berlambak di external namun tidak ditonton sehingga kini..ish2...



1 comments:

Time Traveller said...

as long hobby kita tu mengganggu orang lain .. then it should be always in our mind to do..

by the way lawa bilik hahahah :D

 

Dyan Template by Ipietoon Cute Blog Design