Thursday, June 18, 2015

Azam Ramadhan Dyan...

Ramadhan kembali lagi..Wuhuuu...Alhamdulillah...Ramadhan kali ni memang berbeza sangat dri Ramadhan lepas..kalau Ramadhan lepas aku jadi penganggur terhormat...Ramadhan tahun ni aku bekerja pulak..so kalau dah kerja of course ada fulus..dah ada fulus mesti la best nak shopping2 sume..tapi itu bukan pointnya untuk aq citer..tapi aq nak citer pasal azam aq kali ni..kire macam ibadah aq nak start dan istiqamahkan sampai bile2..Aminnn

1 . Al-Mulk tiap2 malam sebelum tido..hari pertama puasa je aq dah lupe baca..haishhh

2 Al Kahf tiap2 hari jumaat...ala bukan susah pun....tak dapat baca full baca 10 ayat pertama dan 10 ayat terakhir

3 Baca Al-Quran tiap2 hari...pilih 1 waktu solat untuk dibaca Al-Quran...

4 Tarawih..ibadat sunat yang penting sebab cuma ada waktu bulan puasa je..akan datang nak buat 20 rakaat..In Shaa Allah

5 Ibadat pada malam Lailatul Qadar..nak kejar pahala 1000 bulan...




ni dah 29 Ramadhan..esok dah takde Ramadhan lagi dah....kat radio pun 24 jam lagu raya...walaupun hampir semua azam sudah ditunaikan...In Shaa Allah jika berkesempatan lagi akan ditingkatkan lagi ibadah.. Aminn



SELAMAT TINGGAL BULAN RAMADHAN...

pic from google


SELAMAT DATANG BULAN SYAWAL...



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI....







nota kaki : rindu kad raya...


ayat mainstream bile tulis kad raya..tapi itulah best...



Throwback Raya (2010)


First entri raya

the thing that I remember : masa ni aku dah mula belajar di UTM Skudai...kenal kawan2..baru nak tau yang mana satu boleh masuk kepala mana tidak...serbu 3 rumah termasuk 1 rumah lecturer...


bile mana budak tahun 1 UTM berjalan kaki dari fakulti ke rumah sebab tidak dibenarkan bawak kereta waktu tu...asal nampak berminyak muka aku



di sebalik gambar ni ada benda kelakar yang terjadi sebenarnya..only me & my family know that...


Throwback Raya (2011)


the thing that I remember : sambut raya di KL...kumpul semua adik beradik ayah kecuali mak long


asal nampak tembam....



arwah tok wak dalam kenangan


throwback (2012)

the thing that I remember : tahun kedua sambut raya kat KL...tunaikan permintaan ayah untuk naik kereta api pegi mana ntah lupe pastu patah balik..apekah...


kantoi ada watermark kat situ

I love this pic actually



throwback (2013)
the thing that I remember : raya paling meriah cos sume sepupu berkumpul...3 hari yang sangat pack..penat pun penat..yang best pak usu pinjamkan kamera canonnya..tu yang senang je click click ni...




raya pertama... pergi ke felda lok heng je...


just nak show yang raya kedua aq pakai baju ni..kbye...




dan beraya di batu pahat..tempat wajib pergi tiap2 tahun...



raya ke 3 - pi serbu bandar tenggara,,,beraya kat rumah kawan2 yang ada...

throwback (2014)

the thing that I remember : I try to smile and chill..tapi dalam hati hanya Tuhan yang tau





dulu serbu bandar tenggara..tahun lepas orang bandar tenggara serbu skudai


0 comments:

 

Dyan Template by Ipietoon Cute Blog Design