Thursday, July 24, 2014

Student Tahun Akhir (Part 2)

Recap balik entri sebelumnya ( part 1 ) ialah pada 25hb Januari tahun ni..ni dah 25 July tahun yang sama..so genap la 6 bulan untuk entri ni..not so bad...6 bulan bersamaan setengah tahun la kan..dah setengah tahun baru nak tulis next entry padahal 19hb June (dateline hantar thesis kepada coordinator projek) haritu officially aku dah habis study kat utm..tunggu masa dengan time nak graduate je...

tahun ni baru 5 entri aku buat..memang nampak sangat semangat nak berblog tu takde..punca nya...takde viewer selebat fatin liyana fatin suhana maybe...excuse yang boleh diterima..next excuse takde idea..lagi excuse suka sangat bertangguh nak update..nak update hari ni..hati dengan mind terus cakap 'esok la'..nak update esok 'lusa la'..dah lusa 'tulat la'..last2 sampai ke sudah tak ditulisnya...kadang2 idea datang..tapi datang bile badan dah sedap landing atas tilam la...nak bangun balik memang tak semata-mata nak update blog...so ditundanya ke esok esok dan esok sampai entah bila...

tapi, .kehadiran aplikasi instagram pun boleh dikatakan effect jugak..sebab instagram lagi simple..tangkap gambar pakai camera 360 letak effect cantik2 skit pastu letak la caption panjang mana suka hati ekau la

so..bile mood kerajinan nak menulis blog, maka ilmu yang dapat dari amalan membaca harus lah dipraktikkan sebaiknya...sebab penulis novel bukannya all time ada idea menulis..mesti ada masa blank jugak kan...

back to the topic..aku akan sambung bile dah masuk sem kedua a.k.a sem terakhir pengajian degreeku di UTM...

bile dah masuk pengajian kedua ni perkara utama of course projek yang harus dimulakan apabila proposal kite diterima...memang paling crucial la..sebab malang tidak berbau..bile timbul masalah, takut projek yang kita nak mulakan tu akan berdepan masalah..titik tolaknya bile presentation product..masa tu la penanda aras sama ada lepas atau tidak...so back kepada soalan masa previous entry dulu...

1) ape je la yang nak ditanya panel ni pasal proposal aku?.. - pergh macam2...sampai tak terjawab den...

2)kena represent tak?... - Alhamdulillah tak..lepas present terus ke restoran sedap sup menikmati lunch dengan senang hati dengan partner se-sv..dah kenyang terus balik rumah tido + layan movie (tak semenggah perangai)...

ok dah soalan sebelumnya dah dijawab...sekarang ni lagi 3 soalan mesti la dah boleh jawab sebab dah habis belajar..result akhir pun dah check..memang menghairankan...sangat hairan...*rollingeyes


3) bile proposal dah diterima boleh ke tak buat projek tu?.. - Alhamdulillah..berkat ajar 2 supervisor yang aku pilih especially co supervisor aku dapat tepis semua masalah dan dugaan sepanjang nak siapkan projek tu...

4)bile dah kena present final product panel puas hati ke?.. - puas hati aje..tengok komen2 yang diberi oleh panel tak banyak mana pun..yang penting tak dipanggil semula...memang lega tahap infiniti sampai boleh join program berkarok bersama lecturer dan rakan2..kena torture suruh nyanyi..choii...

5)dah boleh konvo ke?... - MESTILAH DAH...2HB NOVEMBER..I'M WAITING FOR YOU


keadaan dalam bilik PSM..namun sesungguhnya..aku bukan lah pengguna tegar bilik ni...hanya datang nak habiskan masa lepak dengan member...moment paling tidak dilupakan..kena halau dengan member..reason : budak dah siap psm tak boleh masuk..choii





ada masa memang meriah..ada masa 5/6 orang je..masa meriah adalah masa 2 3 hari sebelum dateline (technical paper/thesis) baru la pengunjung ramai datang

ni masa presentation final...ada 2 presentation sebenarnya..tapi lagi 1 tak sempat nak capture gara2 kelupaan...

muka lepas present..orang tengah present depan ko selfie kat belakang...mohon junior jangan tiru aksi ini di makmal komputer...

suasana dalam makmal komputer...I LOVE CANDID PICTURE...MORE NATURAL...

dah habis present..melantak la...

dah makan pegi karok pulak...bukan kitorang yang rancang k..lecturer tau...

tapi kelegaan lepas present hanya sementara...sebab langkah seterusnya pulun habis siapkan thesis...ada yang kena panggil balik berdasarkan komen panel..so kire..major correction jugak la diorang kena buat...memang tergolek terlentang habis la nak siapkan..memang giler penat..semata-mata nak settlekan everything sebelum dateline...

taraa...ini lah hasilnya setelah tergolek terlentang sume...

yeay...thesis dah dihantar dengan jayanya....


1 comment:

Anonymous said...

I am extremely inspired along with your writing abilities and also with the format on your
blog. Is that this a paid subject matter or did you customize it your self?
Either way keep up the excellent high quality writing, it's uncommon to peer a great weblog like
this one nowadays..

Feel free to surf to my homepage :: cheap web hosting sites